SEGRE

MOBILITAT INICIATIVES

Les Borges estrenarà carril bici la primavera del 2020

Sis empreses opten a aquestes obres, que s’adjudicaran a principis d’any || Unirà els centres educatius i circumval·larà la capital

La presentació del projecte del carril bici el mes de maig passat.

La presentació del projecte del carril bici el mes de maig passat.A.L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis empreses opten a fer el carril bici de les Borges que unirà tots els centres educatius de la capital de les Garrigues. L’objectiu és adjudicar les obres a principis d’any perquè sigui operatiu a la primavera, ja que les obres duraran tres mesos. Serà el primer carril bici de la ciutat. Aquest va ser el projecte triat pels veïns dins dels pressupostos participatius del 2018 i suposarà una inversió de 50.000 euros, segons va explicar l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

El carril, de més d’un quilòmetre de longitud, enllaçarà l’Escola Joan XXIII i la Llar d’Infants, el col·legi Montserrat i l’Institut Josep Vallverdú. Passarà pels carrers Doctor Trueta, Pere Calders, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell. Segons l’alcalde, permetrà circumval·lar tota la capital. Al principi s’havia plantejat que tingués dos quilòmetres de longitud, per la qual cosa es preveu que en una segona fase arribi fins a la vora del Canal i al centre d’entitats acabat de construir. Mir va indicar que els tràmits administratius han demorat l’execució, atès que les obres havien d’haver començat enguany.

Aquesta actuació va ser l’elegida pels veïns entre totes les propostes de l’ajuntament

L’ajuntament va presentar el projecte a principis del mes d’agost, tal com es va comprometre a fer abans de les municipals del mes de maig passat. Prèviament, s’ha elaborat un estudi de viabilitat per garantir la seguretat dels ciclistes, a més d’altres criteris com linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència.

Els veïns van triar el carril bici a finals del 2018 entre diverses propostes que comprenien des de la construcció d’un rocòdrom, una pista de skate, un parc infantil i juvenil i la remodelació dels vestidors de les piscines municipals.

Altres propostes descartades van ser la instal·lació d’una font a la plaça Europa, l’adequació del camí del Cementiri, la creació d’una zona verda al costat del cementiri, la instal·lació d’una pantalla fora del consistori per seguir els pregons, la instal·lació de màquines de tonificació i salut en alguna de les zones verdes de la capital o de lavabos públics al parc del Terrall, entre altres.

tracking