SEGRE

El jurat popular declara Puig-Gros culpable d'homicidi

Demana que no se l'indulti i les parts mantenen la petició de dotze anys de presó

Josep Puig-Gros, ahir a l’acabar l’última sessió del judici a l’Audiència de Lleida.

Josep Puig-Gros, ahir a l’acabar l’última sessió del judici a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat popular ha declarat per unanimitat culpable d'homicidi l'empresari carni Josep Puig-Gros, que va matar el cunyat, Eduard Ardiaca, a l'obrador que tenia a Torre-serona (Segrià) i va després traslladar el cadàver al maleter del seu cotxe fins a Barcelona. El jurat, format per 6 homes i 3 dones, ha considerat provat que va ser l'acusat qui va disparar cinc trets frontals a la víctima i ha demanat que no se l'indulti. Ara, serà l'Audiència de Lleida qui decidirà la pena que se li imposa.

La fiscalia i l'acusació particular han mantingut la petició de 12 anys de presó per homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat i la defensa ha concretat que se li apliqui la llei amb un màxim de 12 anys de presó.

Durant el judici, que s'ha allargat de dilluns a dimecres, l'acusat va reconèixer que va disparar a la víctima però que va ser "en un moment d'ofuscació", que "no sabia què feia" i va demanar perdó. Segons els Mossos, però, ho va fer perquè li devia 170.000 euros i no li volia ni podia tornar. Els fets van passar el 19 de juny de 2017. La dona de la víctima en va denunciar la desaparició l'endemà i el cos va ser localitzat al cap de 3 dies, el 23 de juny després de l'alerta de diversos comerciants per la forta olor que sortia del cotxe on estava el cadàver, aparcat al carrer Béjar de Barcelona.

Josep Puig-Gros va confessar els fets el mes de febrer passat en una compareixença a petició pròpia al jutjat que l'ha investigat. Fins llavors i des del seu ingrés a presó el 24 de juny de 2017, havia negat ser l'autor material dels fets tot i els indicis que l'incriminaven.

tracking