SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Prohibeixen sortir d'Espanya a un xòfer per una col·lisió mortal a l'N-240 a Lleida

Un acusat de causar la mort d’una jove de les Borges de 27 anys el 2016 || Va comparèixer ahir davant el jutge per una ordre de recerca a l’anar-se’n a Romania

Imatge d’arxiu d’un homenatge al monòlit que recorda Marta Sòria.

Imatge d’arxiu d’un homenatge al monòlit que recorda Marta Sòria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge que instrueix el cas de la mort de Marta Sòria, la jove de les Borges Blanques que va morir als 27 anys en una col·lisió a la carretera N-240 l’octubre del 2016 a Lleida, ha prohibit a un dels acusats de provocar aquest accident que surti d’Espanya fins a la celebració del judici. La decisió arriba després que el magistrat dictés una ordre de cerca i captura contra ell al no poder localitzar-lo al domicili que va facilitar perquè li notifiquessin els escrits de l’acusació i la Fiscalia. L’acusat, segons el seu advocat, Joan Argilés, se n’havia anat una temporada a Romania i ahir es va personar davant del jutjat.

La família de Marta Sòria sol·licita per als dos conductors acusats de causar el sinistre sengles condemnes de 24 anys de presó. L’acusació particular considera que els investigats, un home i una dona, van ser autors d’un delicte d’homicidi dolós i no d’un homicidi per imprudència “perquè tots dos coneixien el perill concret” que comportava la seua conducta, ja que consideren que estaven fent una cursa il·legal quan es va produir l’accident.

Per aquest delicte, sol·liciten que s’imposi a cada un d’ells 15 anys de presó. També els acusen dels delictes de conducció temerària (i cinc anys més de presó) i d’omissió del deure de socors (uns altres quatre). Segons el seu escrit d’acusació, un dels vehicles anava a entre 129 i 159 quilòmetres per hora, va fer un avançament antireglamentari i va acabar col·lidint frontalment contra el turisme de Marta Sòria.

Com a conseqüència de l’impacte, el cotxe de la víctima va caure dins del canal auxiliar d’Urgell. La Fiscalia, per la seua part, sol·licita una pena de quatre anys de presó.

La reforma del Codi Penal va endurir les penes per homicidis per imprudència al volant fins als 9 anys en cas de múltiples víctimes i va introduir la pena de presó per al delicte d’abandó del lloc de l’accident, castigat amb fins a 4 anys. Una reforma que va propiciar la veïna de la Seu d’Urgell Anna González, el marit de la qual va morir atropellat per un camioner que va fugir. González va recollir firmes sol·licitant una reforma penal. També ho van fer els pares de Marta Sòria amb Stop Accidents.

tracking