SEGRE

PATRIMONI RECONVERSIÓ

Serveis socials a la Casa de l'Hereu d'Alcarràs

Les obres que es porten a terme a la Casa de l’Hereu.

Les obres que es porten a terme a la Casa de l’Hereu.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs ha iniciat els treballs de conservació i manteniment de la Casa de l’Hereu, antigament propietat dels comtes de Torregrossa, llegada a la beneficència als anys 60 i després en mans del Govern.

Ara, després d’anys de negociacions, és de titularitat municipal i s’hi traslladaran dependències dels serveis socials que actualment estan a l’edifici de les Roquetes.

El consistori ha aconseguit ser titular de l’immoble després d’anys de reivindicacions

Segons l’alcalde, Manel Ezquerra, “amb una petita inversió inicial d’uns 20.000 euros perquè la brigada municipal pugui adequar les noves instal·lacions per als serveis socials, n’estalviarem més de 60.000. Fins ara, es destinava aquesta última quantitat a pagar el lloguer de les Roquetes, entre altres despeses”.

La Casa de l’Hereu és un Bé Cultural d’Interès Local pel seu valor històric i artístic i data dels segles XVIII i XIX. Ubicat al centre històric, és un dels edificis emblemàtics de la capital.

El nou ús, així com les actuacions de neteja i millora, a banda dels treballs de consolidació i reparació de teulada i murs, pal·liaran l’estat d’abandó.

A partir de la mort el 2009 de l’últim usufructuari, Carlos Salinas de Gaminde, el local va passar al Govern, que no té inconvenient que el consistori es faci càrrec de l’immoble.

tracking