SEGRE

HABITATGE INICIATIVES

La Sareb ven 76 cases a Lleida per lluitar contra la despoblació

En vint municipis de fins a 3.000 veïns, a preus d’entre 35.000 i 285.600 euros

Imatge d’arxiu d’Arbeca, on la Sareb ven una casa.

Imatge d’arxiu d’Arbeca, on la Sareb ven una casa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha posat a la venda 76 habitatges en vint municipis les comarques de Lleida, en el marc d’una campanya per dinamitzar petites poblacions, lluitar contra la despoblació i afavorir la recuperació de l’anomenada Espanya buidada.

Es tracta de localitats d’entre uns 3.000 veïns com Rosselló o la Pobla de Segur i 191 habitants, com és el cas de la Pobla de Cérvoles.

El ‘banc dolent’ busca estimular l’activitat immobiliària en mig miler de pobles de l’Estat

Moltes de les poblacions de Lleida en les quals el banc dolent ha posat a la venda aquests habitatges estan afectades per la despoblació i l’envelliment dels seus veïns, uns processos demogràfics que es donen tant al Pirineu com al pla (vegeu el desglossament).

Els immobles es venen a preus que oscil·len entre els 34.900 euros d’un pis de 48 metres quadrats a Talarn i els 285.600 euros que demanen per una casa a Montferrer i Castellbò. També es poden trobar cases adossades i apartaments a Anglesola, Arbeca, Castelló de Farfanya, la Coma i la Pedra, la Pobla de Cérvoles o Vallfogona de Balaguer.

A més a més, estan a la venda cinc garatges a Rosselló. En aquest municipi del Segrià també ofereixen la possibilitat de llogar un habitatge de 78 metres quadrats per uns 400 euros al mes.

A Catalunya, la Sareb ven 404 habitatges sota la denominació de “cases de poble” i també es poden trobar habitatges al Pirineu d’Osca.

Així mateix, a tot l’Estat, aquests immobles suposen un total de 2.653 habitatges en mig miler de poblacions de menys de 5.000 veïns.

Aquesta iniciativa, segons assenyala l’entitat, es dirigeix a “potencials compradors, tant locals com procedents d’altres llocs, que busquin retrobar-se amb el poble familiar o, simplement, vulguin apartar-se de la ciutat i reconnectar amb la naturalesa”.

El banc dolent va assegurar que tenen en cartera un “gran nombre d’actius ubicats en localitats poc poblades” i pretén “estimular l’activitat immobiliària en aquests municipis i les seues regions, on el mercat evoluciona a una menor velocitat”.

Un territori amenaçat per l’envelliment de la població Més d’un centenar de municipis de Lleida estan amenaçats per la pèrdua de població derivada de l’èxode rural. Aquesta situació afecta localitats de totes les comarques i al Pirineu, el creixement de població es va concentrar l’any passat en només 12 municipis, segons les dades de l’Observatori del Món Rural (vegeu SEGRE de dimarts). Així mateix, les Garrigues i el Jussà són les comarques lleidatanes amb un índex més elevat d’envelliment i un de cada quatre veïns ja té 65 anys o més. En aquest sentit, en uns altres dotze municipis, més del 30% dels jubilats té 85 anys o més.

tracking