SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Cinquanta veïns de Rosselló busquen sense èxit el boletaire nonagenari

Batudes al costat de la Guàrdia Civil i Bombers durant tot el dia a Viacamp, a la Franja || Perdut des de dijous al migdia i avui continuaran la recerca

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns cinquanta veïns de Rosselló es van desplaçar ahir fins a Viacamp, a la Franja, per col·laborar en la recerca de l’ancià de 94 anys del municipi del Segrià que va desaparèixer dijous al migdia quan buscava bolets al costat del seu fill, com va avançar ahir aquest diari. Malgrat els esforços del dispositiu, format per més de 70 persones entre familiars, amics, Bombers, Guàrdia Civil, Agents per a la Protecció de la Naturalesa i Protecció Civil, la recerca va resultar infructuosa i es reprendrà avui per tercer dia consecutiu.

Lliberato Botargues va desaparèixer cap a les 13.30 hores de dijous. Ràpidament es va desplegar un dispositiu que es va allargar fins a la matinada. La batuda va continuar ahir i van participar novament diversos mitjans aeris i gossos ensinistrats dels Bombers de Ribagorça i l’Alt Gàllego. Els equips de recerca van utilitzar tecnologia GPS per marcar els recorreguts realitzats. Per la seua part, la unitat del GREIM (Grups de Rescat i Intervenció en Muntanya) de la Guàrdia Civil va utilitzar càmeres tèrmiques. Es van fer grups per anar “pentinant” la zona pam a pam. Tanmateix, amb l’ocàs i sense indicis del desaparegut, els efectius es van anar retirant.

L’operatiu desplegat compta amb gossos ensinistrats, càmeres tèrmiques i mitjans aeris

L’orografia del terreny, amb forts pendents i amb un bosc molt frondós, no va facilitar les tasques.

L’alcalde de Rosselló, Josep Abad, va explicar que “després de conèixer-se la desaparició, vam decidir col·laborar, vam fer un pregó i els agents municipals van informar els veïns que volien participar en l’operatiu. L’objectiu és col·laborar i fer-ho de la manera al més coordinada possible”. Es preveu que veïns de Rosselló tornin a desplaçar-se de nou avui a Viacamp per seguir col·laborant en la recerca del desaparegut.

Els participants a la batuda abans d’endinsar-se en un bosc per intentar localitzar el boletaire.

Els participants a la batuda abans d’endinsar-se en un bosc per intentar localitzar el boletaire.MAITE MONNÉ

Els participants a la batuda abans d’endinsar-se en un bosc per intentar localitzar el boletaire.

Els participants a la batuda abans d’endinsar-se en un bosc per intentar localitzar el boletaire.MAITE MONNÉ

tracking