SEGRE

CERTÀMENS PROMOCIÓ

La fira De Prop converteix Preixana en un referent per als productes de km 0

Mig centenar de productors i nombroses demostracions culinàries

Taller de postres amb la dietista i nutricionista Mercè Carbonell durant el certamen.

Taller de postres amb la dietista i nutricionista Mercè Carbonell durant el certamen.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Preixana celebra aquest cap de setmana la setena edició de la fira gastronòmica De Prop amb la participació de mig centenar de productors del territori. La inauguració va ser a càrrec del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, que va posar en relleu “l’aposta del municipi pels productes de km 0”.

Gavín va destacar que aquesta iniciativa “és una aposta estratègica i d’èxit”. Per a Gavín, “és molt important potenciar els productes de proximitat per reduir les emissions i lluitar contra l’emergència climàtica”. Va assegurar que “els agricultors i ramaders ho estan fent molt bé, i l’aposta de Preixana hauria de ser l’estratègia de Catalunya per aconseguir un país més sostenible”.

L’alcalde de Preixana, Jaume Pané, va agrair la participació i va destacar que el certamen es complementa amb un ampli programa amb reconeguts xefs i sommeliers. Va recordar que “l’objectiu de la fira és posar a l’abast del consumidor els productes de proximitat i qualitat”. Entre les activitats que es van organitzar ahir va destacar el taller d’aperitius i postres saludables que va oferir la dietista i nutricionista Mercè Carbo-nell; un maridatge de vins i formatges a càrrec del sommelier Juanjo Ceresuela, i una demostració de cuina de Diego Alias, xef del restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí. També hi va haver un maridatge de ciència i melmelada a càrrec del xef Jordi Moré de Verit Fruit de Bellcaire d’Urgell. Els àpats són a càrrec dels restaurants La Cava de Tàrrega i El Dien de Vallfogona de Balaguer.

tracking