SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Nou dia de recerca sense èxit del boletaire nonagenari de Rosselló

Més de 80 persones van participar per tercera jornada consecutiva en el dispositiu a Viacamp, a la Franja || Pentinen noves zones i avui prosseguiran les batudes

Un bomber i un gos de la unitat canina dels Bombers de la Ribagorça aragonesa, durant la recerca.

Un bomber i un gos de la unitat canina dels Bombers de la Ribagorça aragonesa, durant la recerca.UCAB RIBAGORZA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 85 persones van participar ahir en la recerca del boletaire de 94 anys de Rosselló que va desaparèixer dijous al migdia als boscos de Viacamp, a la Franja. El dispositiu va finalitzar novament sense èxit i continuaran avui per quarta jornada consecutiva. En el dispositiu d’ahir, coordinat per Protecció Civil, van participar agents de la Guàrdia Civil, Bombers, agents de Protecció de la Natura, voluntaris de la zona i veïns de Rosselló que, com ja van fer divendres, es van desplaçar a primera hora per col·laborar. Formant una desena de grups, van rastrejar noves zones dels boscos que hi ha situats al triangle que comprèn Viacamp, Llitera i el Pont de Montanyana.

Lliberato Botargues va desaparèixer cap a les 13.30 hores de dijous, quan es trobava amb el seu fill buscant bolets, en una zona a la qual havia acudit en altres ocasions. Ràpidament es va desplegar un dispositiu que es va allargar fins a la matinada.

L’ancià, de 94 anys, anava amb el seu fill, que en va denunciar la desaparició a les 13.30 hores de dijous

En aquestes tres jornades, que s’inicien a primera hora del matí i s’acaben amb l’ocàs, participen mitjans aeris i gossos ensinistrats dels Bombers de la Ribagorça aragonesa i l’Alt Gàllego. També s’han fet servir càmeres tèrmiques per localitzar punts de calor. Un dels principals problemes és l’orografia del terreny, amb forts pendents. A més, cal sumar-hi les adverses condicions meteorològiques: dijous va ploure a la zona, divendres va fer vent i fred i les temperatures a la nit són gèlides.

Un bomber que participa en les batudes va assegurar ahir a aquest diari que el pronòstic és incert i va recordar que “són més de 48 hores i dos nits a la intempèrie, però no perdem l’esperança”. L’ajuntament de Rosselló també col·labora i dijous va emetre un pregó per informar els veïns que volien acudir a Viacamp perquè es coordinessin amb els especialistes que dirigeixen el dispositiu.

tracking