SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Més de 70 persones busquen sense èxit el boletaire perdut de Rosselló

Quarta jornada de batudes a Viacamp, a la Franja, per trobar l’ancià de 94 anys desaparegut dijous passat || Avui rastrejaran una zona de barrancs

Imatge del centre de control, des d’on es coordina el dispositiu.

Imatge del centre de control, des d’on es coordina el dispositiu.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recerca del boletaire de Rosselló de 94 anys va finalitzar ahir a Viacamp, a la Franja, sense novetats. En la quarta jornada del dispositiu que coordina la Guàrdia Civil van participar un total de 71 persones. Van rastrejar noves zones i es va tornar a buscar en altres que ja havien estat revisades.

Per avui es preveu que part del dispositiu es desplaci a una zona de barrancs i de difícil accés per intentar localitzar l’home, que es troba desaparegut des de dijous passat a les 13.30 hores quan el seu fill el va perdre de vista.

Veïns de la zona i de la localitat lleidatana col·laboren al costat de Guàrdia Civil i Bombers

El centre de control va continuar sent la zona coneguda com Pla de Llitera i Valfuró. En la recerca van participar agents dels GREIM (Grups de Rescat i Intervenció en Muntanya) de la Guàrdia Civil de Jaca, Osca i Vielha, agents de Graus, Benasc, Benavarri, Bombers de la Ribagorça, agents de Protecció de la Naturalesa d’Aragó i voluntaris de la zona i de Rosselló. Els participants es van dividir en nou grups, que van ampliar la recerca a diversos paratges. També va sobrevolar la zona un helicòpter de la Guàrdia Civil d’Osca. Cap a les 18.30 hores es va donar la batuda per finalitzada i a primera hora d’aquest matí es reprendrà.

Es preveu que part del dispositiu es traslladi a una zona de barrancs que fins ara no ha estat rastrejada, segons va informar la Guàrdia Civil d’Osca.

Lliberato Botargues va desaparèixer cap a les 13.30 hores de dijous quan es trobava amb el seu fill buscant bolets, en una zona a la qual havia acudit en altres ocasions. La recerca s’ha centrat en el triangle que comprèn Viacamp, Llitera i el Pont de Montanyana.

Els principals problemes són l’orografia del terreny, amb forts pendents; la gran massa forestal i que es fa de nit abans de les 18.00 hores. També han fet servir càmeres tèrmiques per detectar zones de calor entre la brossa.

tracking