SEGRE

MUNICIPIS CELEBRACIONS

El govern d'ERC i CUP de Tàrrega retira el pessebre de l'ajuntament

L’endemà que un empleat municipal l’instal·lés com en anys anteriors || Hi deixen només un arbre i dos tions per preservar el caràcter “laic” del consistori

Un arbre i dos tions lluen al vestíbul de l’ajuntament.

Un arbre i dos tions lluen al vestíbul de l’ajuntament.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern d’ERC i la CUP a l’ajuntament de Tàrrega ha ordenat retirar el pessebre que fins ara s’exhibia al vestíbul del consistori durant les festes nadalenques. Un empleat municipal el va instal·lar com ja era habitual a finals del mes de novembre passat, però només va durar un dia. Quan els edils d’aquestes dos formacions ho van veure, van manar desmantellar-lo.

Així doncs, la decoració d’aquest any a la seu consistorial es limita a un arbre de Nadal i dos tions procedents de la Fira d’Artistes. La retirada del pessebre va ser una decisió que van prendre de forma conjunta els dos partits al govern, al considerar que les imatges reprodueixen una escena bíblica, el naixement de Jesucrist.

L’alcaldessa, Alba Pijuan (ERC), va afirmar que el consistori “és una institució laica” i va recalcar que el govern municipal vol que “s’hi senti representada tota la ciutadania”. En aquesta mateixa línia es va pronunciar el portaveu del grup municipal de la CUP i regidor de Finances, Dani Esqué: “El pessebre reprodueix un passatge religiós de la Bíblia i nosaltres defensem una institució laica, per la qual cosa considerem millor deixar-hi únicament l’arbre de Nadal.” L’edil va considerar que aquest és un símbol “més neutre”.

La laïcitat de l’ajuntament ja va ser objecte de debat mesos enrere entre les dos formacions al govern, quan els edils de la CUP van rebutjar assistir com a representants municipals a la missa de l’Aplec de Sant Eloi. Pel que fa a la celebració del Nadal, la supressió del pessebre se suma a una altra innovació de l’actual govern: incorporar a la cavalcada dels Reis Mags un Baltasar de pell negra.

Modificaran la rebaixa de l’IBI per a les famílies nombroses El ple de Tàrrega modificarà les bonificacions de l’IBI segons la renda a famílies nombroses, com a conseqüència d’al·legacions a la proposta inicial del govern. L’edil de Finances, Dani Esqué, va explicar que n’hi va haver tres de particulars i una de Junts per Tàrrega, en nom de la Plataforma de Famílies Nombroses de Tàrrega i Pobles. Aquest col·lectiu volia tornar a la bonificació del 50% a totes les famílies nombroses amb una casa que no superi un valor cadastral de 86.000 euros. Esqué va avançar que han apujat els barems dels trams de renda i hi haurà variació segons el nombre de fills. Per exemple, proposen bonificacions del 60% (abans el màxim era un 50%) a famílies amb 3 fills amb rendes inferiors a 24.000 euros i a famílies amb 4 fills amb rendes inferiors a 28.000 euros.

tracking