SEGRE

INFRAESTRUCTURES ACTUACIONS

La Seu destina 250.000 € a reforçar la seguretat en l'accés a Castellciutat

Ampliarà el camí de Sant Isidre, on construirà una vorera per als vianants

El camí és molt estret i presenta alguns despreniments.

El camí és molt estret i presenta alguns despreniments.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell extremarà la seguretat al camí de Sant Isidre, únic accés rodat i per als vianants al poble de Castellciutat per als vehicles que hi arribin des de la carretera N-260. En una primera fase del projecte, que ja ha sortit a licitació, el consistori ha previst la construcció d’una vorera per evitar riscos als veïns que habitualment caminen per aquesta via. Cada vegada està més transitada, és molt estreta i té molts revolts i poca visibilitat. El consistori invertirà 250.000 euros en aquestes obres de millora.

Per poder construir una vorera serà necessari eixamplar el camí, que ara té unes mesures que oscil·len entre 3,70 i els 4,80 metres. La reforma estableix que el camí passarà a tenir entre 4,40 i 6,80 metres i que el pas per on podran circular els vianants, que estarà situat en el marge esquerre del camí, tindrà 2,15 metres d’ample i estarà dotat de barreres metàl·liques de seguretat. A més, l’obra preveu allargar la vorera que es construirà al camí de Sant Isidre per connectar-la, en sentit nord, amb la que el ministeri de Foment va construir recentment a la carretera N-260 i que arriba fins a la Seu d’Urgell.

El regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, va destacar la necessitat d’aquesta obra i va explicar que “el pas de vianants, tal com es troba ara el camí, és perillós i es veu molt limitat per les mesures que presenta la via”. Gurrera va destacar que els veïns utilitzen habitualment el camí com a zona de passeig. A part de millorar la seguretat dels vianants, la intervenció inclou també la reparació del ferm de la via, que en alguns trams presenta “ruptures de la calçada i fins i tot un petit despreniment” que farà necessari tornar a construir murs de contenció.

tracking