SEGRE

EQUIPAMENTS CULTURA

Mollerussa reobre l'edifici de Cal Duch per promocionar artistes locals

Festa interactiva el 29 de desembre amb la col·laboració de Marc Marzenit i Albert Barqué

L’edifici de Cal Duch.

L’edifici de Cal Duch.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mollerussa reobrirà l’equipament municipal de Cal Duch durant el Nadal perquè aculli una festa interactiva de la mà d’Albert Carrera i Marc Moncasi, professionals del món de les arts visuals. Col·laboraran amb els artistes internacionals Marc Marzenit i Albert Barqué, que participaran en la instal·lació d’un enllumenat interactiu a la façana de Cal Duch que canviarà en funció dels moviments de les mans del públic. També hi haurà un concert acústic a càrrec d’Albert Gilabert i Eva Pomés. Serà el diumenge 29 de desembre a partir de dos quarts de set de la tarda, tal com va explicar ahir la regidora de Festes i Joventut, Raquel Pueyo.

Aquesta serà la primera acció que es portarà a terme en aquest espai, després que l’any passat deixés d’acollir de forma provisional l’institut de secundària, amb l’obertura del nou centre. L’objectiu del consistori és que l’espai es converteixi en ús cultural i artístic.

Els patges Gregori i Isidori, que recullen les cartes dirigides als Reis, seran d’origen africà

Aquesta activitat forma part del programa de festes nadalenques a la capital, que inclou una trentena de propostes entre les quals destaca la segona edició de la Festa de Cap d’Any als pavellons, que ha ampliat l’aforament fins a les 750 persones. Pueyo també va explicar, amb referència a la cavalcada de Reis, que després de reunir-se amb els organitzadors, la Colla dels 50, s’ha decidit que els patges Gregori i Isidori siguin d’origen africà. Aquests personatges recullen les cartes per als Reis Mags els dies 18 i 29 de desembre.

La programació nadalenca inclourà diferents activitats organitzades per entitats com el Casal L’Arreu, Jovent de Mollerussa o l’Associació de la Música.

Tallers, inflables i atraccions mecàniques a L’Aventura de Nadal El parc infantil L’Aventura de Nadal, que tindrà lloc del 26 desembre al 4 de gener al pavelló Pla d’Urgell, celebrarà aquest any la trentena edició i oferirà unes quaranta activitats diferents, entre les quals espectacles infantils i tallers així com les tradicionals atraccions mecàniques i inflables. Com a novetat, s’ha previst una zona de creació artística per interactuar amb diferents materials com llums fluorescents o capses de cartró. Així mateix, s’incorporaran dos atraccions mecàniques noves, pensades per a la franja d’entre els vuit i els quinze anys com són el Jumping i el Tagada. El primer dia, la companyia teatral El Sidral organitzarà un espectacle inspirat en un túnel del terror, que es repetirà els dies 27, 28 i 29 de desembre.

tracking