SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Alcarràs estrena nou cementiri al quedar només dos nínxols a l'antic

Després de més d’un any d’obres per fer 240 tombes i una inversió de 700.000 euros

Imatge d’arxiu de les obres del cementiri d’Alcarràs.

Imatge d’arxiu de les obres del cementiri d’Alcarràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només queden dos nínxols buits a l’antic cementiri d’Alcarràs i les noves instal·lacions funeràries que tot just s’han acabat de construir al polígon del Tossalet Roig s’estrenaran a partir d’aquest mes de gener.

Així ho va explicar ahir l’alcalde de la localitat, Manel Ezquerra, que va assegurar que, a més d’aquests dos nínxols, al vell cementiri només queda espai als panteons familiars. L’actuació ha comportat, en una primera fase, la construcció de 240 nínxols i una inversió de gairebé 700.000 euros. L’ajuntament calcula que amb aquest equipament es podrà donar servei als veïns en els pròxims deu anys.

Les obres van començar la tardor del 2018 i només en queden petits detalls per deixar a punt les instal·lacions, va assenyalar l’alcalde. El cementiri tindrà una extensió de quinze hectàrees, segons el projecte inicial. Aquest nou espai comptarà amb una sala ecumènica i els serveis funeraris bàsics. A curt termini, oferirà prestacions de tanatori i també crematori.

L’ajuntament d’Alcarràs va abordar aquest projecte del cementiri fa més de tres anys, a l’anterior mandat de Miquel Serra (Esquerra).

En un altre ordre de coses, el consistori espera obrir al trànsit la carretera L-800 cap a Vallmanya, que està tancada a la circulació des de fa sis mesos per obres de millora. El seu tancament ha suposat problemes circulatoris a la localitat que utilitza aquesta carretera com a circumval·lació del centre urbà.

Ezquerra espera que, malgrat que falta més d’un mes per acabar les obres, la via pugui obrir-se abans de les festes nadalenques. Les actuacions han consistit en la neteja de cunetes i en la millora de les dos rotondes.

tracking