SEGRE

MUNICIPIS COMERÇ

Juneda inaugura un mercat de segona mà amb 43 parades del d'Arbeca

Els promotors opten per anar a un altre poble després de les queixes de part dels veïns

Imatge d’arxiu de Juneda, que ha estrenat mercat.

Imatge d’arxiu de Juneda, que ha estrenat mercat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juneda va estrenar dissabte passat el mercat d’oportunitats i articles de segona mà, organitzat pels mateixos promotors que celebren el mercadillo a Arbeca diumenge des de fa més d’un any. Hi van participar 43 paradistes que es van ubicar a l’entrada de la població a prop de l’N-240 i hi van assistir milers de persones, segons va explicar l’alcalde, Antoni Villas. El primer edil espera mantenir l’esdeveniment, ja que reporta beneficis econòmics, sobretot a establiments com bars i restaurants, i no causa problemes veïnals.

Val a recordar que a Arbeca els promotors del mercat esperen una consulta veïnal que es porta a terme a través de les xarxes socials i d’una votació presencial que es farà els dies 7 i 9 de febrer per saber si els veïns volen o no que es mantingui aquest mercat. Els promotors van expressar el seu malestar per totes les traves que estan tenint en els últims mesos a Arbeca, per la qual cosa “hem buscat una nova ubicació i també tenim sol·licituds d’altres localitats de comarques pròximes”, van indicar.

Van afegir que estan pendents de noves reunions amb l’ajuntament d’Arbeca. “Si veiem que no hi ha prou suport ens quedarem a Juneda i buscarem altres localitzacions. Si, al final, Arbeca diu que sí, farem el mercat dissabte a Juneda i diumenge a Arbeca.” Per la seua part, l’alcalde d’aquesta última localitat, Sergi Pelegrí, va indicar que l’ajuntament vol sentir els veïns “encara que sabem que el mercat reporta beneficis i visitants”.

Aquests paradistes ja van estar al mercat de la rambla Ferran a Lleida i també a les Borges, a Masia Salat i la plaça Europa, d’on van haver de marxar per problemes de seguretat del trànsit.

tracking