SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Localitzen sense vida el boletaire de Rosselló al cap de set dies de recerca

L’ancià, de 94 anys, va desaparèixer dijous passat a Viacamp, a la Franja

Imatge del dispositiu ahir al matí a Viacamp.

Imatge del dispositiu ahir al matí a Viacamp.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil van localitzar ahir cap a les 12.30 hores el boletaire de Rosselló de 94 anys que estava desaparegut des de dijous passat als boscos de Viacamp, a la Franja. El cos sense vida de Lliberato Botargues va ser trobat en una zona pròxima al barranc d’Hort, al terme municipal de Viacamp i Llitera. Es tracta d’una zona allunyada d’on el seu fill el va veure per última vegada i de molt difícil accés.

En la setena jornada de recerca es van organitzar dos grups d’unes vint persones, integrades per agents de la Guàrdia Civil, Agents Forestals i voluntaris a la zona on diumenge passat van trobar pertinences del desaparegut. Es va fer una batuda amb una separació de persona a persona d’un metre, que van anar pentinant el bosc.

Un dels grups es va endinsar cap a una reguera molt escarpada i coberta, amb restes de vegetació, arbres i pedres, i cap a les 12.30 hores va localitzar el cos sense vida de l’ancià. Fins al lloc es va desplaçar la comitiva judicial amb agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Barbastre. A les 14.30 hores van procedir a l’aixecament del cadàver, que va ser traslladat fins a Osca per practicar-li l’autòpsia.

La Guàrdia Civil va recordar que al llarg d’aquests set dies es va reconèixer una àmplia àrea de terreny molt escarpat i boscós, a més de barrancs i zones d’alta dificultat tècnica, molt abrupta i amb una frondosa vegetació.

Un dispositiu en què han participat més de 400 persones

Més de 400 persones han participat durant aquests set dies en un dispositiu d’intensa recerca, coordinat per la Guàrdia Civil que s’iniciava a primera hora del matí i que finalitzava a les 18.30 hores perquè ja era de nit. Entre ells, val a destacar els nombrosos veïns de Rosselló que s’han desplaçat diàriament a la zona per col·laborar amb els experts.

tracking