SEGRE

TRIBUNALS OPERACIÓ BASILENCE

Demanen de 3 a 17 anys per a sis acusats d'assalts a 28 cases de Ponent

El judici contra els sospitosos va finalitzar ahir a l’Audiència d’Osca || A Solsona van agredir un inquilí i la Fiscalia considera que són autors de 74 assalts

Els acusats, ahir al banc de l’Audiència d’Osca.

Els acusats, ahir al banc de l’Audiència d’Osca.RAFAEL GOBANTES/HERALDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar ahir condemnes que van dels 3 anys i mig als 17 anys i mig de presó per als sis homes jutjats des de dijous de la setmana passada a l’Audiència d’Osca acusats de pertànyer a una xarxa criminal especialitzada en robatoris d’habitatges, tal com va avançar SEGRE. El Ministeri Públic els acusa d’un total de 74 assalts, 28 dels quals en 17 localitats de les comarques de Lleida. En canvi, les defenses dels acusats (cinc homes de nacionalitat albanesa i un espanyol) van sol·licitar l’absolució per manca de proves.

Els acusats van ser detinguts l’abril de l’any passat en una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, ja que la xarxa va actuar a les quatre províncies catalanes i a Osca, on es va iniciar l’operació Basilence, un nom que es deu al fet que el primer robatori es va produir a Barbastre (Ba) i els lladres actuaven de manera silenciosa (silence). Durant aquestes sis jornades han declarat més de 70 testimonis, entre ells nombrosos agents dels Mossos d’Esquadra de Lleida. A Ponent, van cometre robatoris a Bellcaire d’Urgell, Castellserà, Ossó de Sió, Tàrrega, Guissona, Puigverd d’Agramunt, Preixens, Montgai, Ribera d’Ondara, la Fuliola, Anglesola, Miralcamp, Linyola, Vinaixa, Almenar i Solsona. En aquesta última localitat van agredir un inquilí.

El fiscal va assegurar que hi ha “sospites i prou indicis” per assegurar que els acusats van participar en els robatoris, va informar l’Heraldo de Aragón. En canvi, per als lletrats de la defensa, “no hi ha ni una sola empremta dels acusats als domicilis”. El Ministeri Públic demana sengles condemnes de 17 anys i mig i 16 anys i mig per als dos capitostos. Els altres quatre acusats s’enfronten a peticions de fins a cinc anys i mig de presó. L’organització, segons els investigadors, treballava de forma molt jerarquitzada i anava fent rotacions dels membres amb freqüència per evitar que els detectessin. Comptaven amb un pis franc a Lleida. Els capitostos van ser detinguts a l’avinguda València i el carrer Comerç de la capital del Segrià. Podien arribar a cometre fins a cinc robatoris d’habitatges en un mateix dia, inclosos els cotxes dels seus propietaris, segons els investigadors.

tracking