SEGRE

FERROCARRIL SEGURETAT

FGC inverteix 211.500 € en la supressió del pas a nivell de Camarasa

Vista del pas a nivell de Camarasa que se suprimirà.

Vista del pas a nivell de Camarasa que se suprimirà.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat ha adjudicat per 211.574 euros les obres per suprimir el pas a nivell sense barreres de la línia de la Pobla a Camarasa. A la línia hi ha vint-i-un passos, dels quals tretze són amb barreres automàtiques, set amb semàfors i només el de Camarasa compta amb senyalització fixa. Els esforços per reduir la perillositat dels passos a nivell han portat l’operadora a iniciar un procés per suprimir i eliminar els passos com el de Camarasa. El projecte preveu un pas inferior que connecta el camí de Vilanova de la Sal entre els dos costats de la via i crea un pas alternatiu a l’actual cruïlla amb un caixó subterrani. L’actuació implica la construcció de rampes d’aproximació a la zona del caixó per minimitzar costos i modificar el traçat de la carretera de Vilanova de la sal en uns cent metres.

Des que la Generalitat va rebre de l’Estat el traspàs de la línia de la Pobla de Segur l’any 2005, Ferrocarrils n’ha eliminat cinc i elabora projectes per fer-ne desaparèixer set més en col·laboració amb els ajuntaments.

De fet, actualment, tramita amb els municipis diferents opcions per fer més viable la supressió en cadascun d’aquests. Als vint-i-un pasos a nivell d’aquesta línia, s’hi sumen els trenta-sis a les línies d’Adif que uneixen Lleida amb Barcelona. En les últimes tres dècades se n’han suprimit trenta.

tracking