SEGRE

POLÍTICA PLENS

La Diputació de Lleida crea borses de treball per reduir els 160.000 euros d'hores extres del 2019

El president, Joan Talarn, assegura que “falta personal” i que hi ha unes vuitanta vacants || Afirma que “les places no s’han cobert” i projecten una convocatòria d’ocupació i de promoció interna

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació pagarà aquest any uns 160.000 euros en hores extres dels treballadors i preveu crear una borsa de treball el 2020 per pal·liar aquest “elevat cost”. Així va respondre ahir al ple el president de la corporació, Joan Talarn (ERC), a una pregunta del diputat Fèlix Larrosa (PSC). Talarn va apuntar que “ens falta personal” i que la corporació compta amb 483 places d’ocupació, de les quals n’hi ha 408 de cobertes. “Les vacants de les jubilacions no s’han cobert i tampoc s’han fet convocatòries”, va dir. Va afirmar que “tenim una relació de llocs de treball aprovada i ens permet fer una planificació per solucionar aquest problema i la quantitat de feina que acaben tenint aquests treballadors”. També projecten una convocatòria de promoció interna, incorporar nou personal i “un procés d’estabilització dels interins”. A més, Talarn va acceptar la proposta del PSC d’incorporar l’oposició a la mesa de contractació i “valoraran” que els sindicats participin en la comissió de Recursos Humans. Així mateix, encara estan pendents de constituir formalment àrees de la corporació com la d’Economia i el president va assegurar que hi estan treballant.

El ple va aprovar impulsar una societat més sostenible i saludable, sumant-se a l’estratègia de la bicicleta i creant un programa d’actuació triennal. La sessió va donar llum verda a cedir parcel·les a l’ajuntament de Torregrossa i, a proposta de Ciutadans, es va adherir al dia contra contra la corrupció. Els grups van manifestar “tolerància zero” contra aquesta pràctica.

En canvi, va tombar la moció del PSC-UA per instar el Govern a paralitzar el pla director urbanístic que suprimeix 7.600 habitatges al Pirineu. El document també demanava obrir un fòrum de debat amb el territori.

El grup del grup d’ERC a la Diputació amb cartells demanant la llibertat d’Oriol Junqueras.

El grup del grup d’ERC a la Diputació amb cartells demanant la llibertat d’Oriol Junqueras.ITMAR FABREGAT

tracking