SEGRE

INSTITUCIONS GESTIÓ

Pressupost de trenta milions del Conselh per a l'any 2020

Prioritza els projectes socials i de sanitat amb una partida de 12,5 milions d’euros || Gairebé mig milió per a camins

El ple celebrat ahir al Conselh Generau.

El ple celebrat ahir al Conselh Generau.C.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Conselh Generau va aprovar ahir el pressupost del 2020 amb els vots d’equip de govern i en contra de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) que ascendeix 30,1 milions d’euros. Encara que és superior al d’aquest any, que sobrepassa els 29,3 milions, és un pressupost de contenció en el qual disminueix la partida destinada als càrrecs electes i en els quals la partida més important és la de més de 21,1 milions transferits per la Generalitat, segons fonts de l’organisme.

Els comptes de l’any que ve tenen una clara vocació social per la qual cosa més de 12,5 milions es destinen al sector de la sanitat. De fet, s’ha fixat una partida de més de 360.000 euros per a la contractació de nou personal mèdic, molt superior a la de l’any passat, i que prové de la implementació dels acords amb l’Institut Català de Salut (ICS) i del pla estratègic sanitari.

Més de mig milió d’euros per a turisme i iniciatives esportives i 202.000 per a la ruta TransGarona

També es destinaran més de 500.000 euros a l’àrea de turisme per a la promoció i iniciatives esportives vinculades a proves com la Val d’Aran by UTMB. També es destinaran 370.000 euros al transport de viatgers.

El Conselh destinarà 490.000 euros al manteniment de camins, pistes forestals i refugis i 155.000 més per a biblioteques públiques. S’ha de fer una especial menció als més de 202.000 euros que es dedicaran a la posada en marxa del projecte de la ruta ciclista TransGarona.

Mesures per pal·liar la falta de metges i especialistes a la Val El Conselh habilitarà pisos per a metges que no viuen a la Val ja que el dèficit d’habitatges és un dels problemes que comporten la falta d’especialistes a Aran. L’organisme ja ha demanat a la Generalitat mesures per pal·liar la falta d’especialistes, sobretot en traumatologia i ginecologia. D’altra banda, el síndic, Francés Boya, va lamentar el vot en contra de CDA ja que “quan UA estava a l’oposició sempre vam optar per abstenir-nos al ple de pressupostos”.

tracking