SEGRE

INCIDÈNCIES SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC

Estranya apagada a Camarasa, amb cases i carrers sense subministrament

L’avaria a les cases es produeix de forma aleatòria quan s’encén l’enllumenat públic || Tècnics de l’elèctrica Endesa preveuen resoldre-ho abans de Nadal

Una vista de Camarasa.

Estranya apagada a Camarasa, amb cases i carrers sense subministramentJordi Guardiola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És un fenomen estrany que encara no sabem a què es deu ni com es pot resoldre.” Aquesta és l’afirmació de l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, per explicar que durant aquesta setmana s’han produït talls intermitents de subministrament elèctric al municipi i de manera aleatòria en un 15% dels habitatges de la població quan a mitja tarda s’encenia l’enllumenat públic dels carrers. Just en aquell moment, en algunes de les cases saltava l’automàtic, deixava de funcionar la rentadora, la calefacció o la nevera. En altres, sí que hi havia subministrament però no hi havia potència i fins i tot la meitat d’una casa tenia llum i l’altra meitat no. “Una incidència una mica estranya que ha estat difícil de detectar”, va dir Lizaso. El consistori va reclamar a l’elèctrica Endesa una solució “ràpida” davant de la immediatesa de les festes nadalenques. Tècnics de la companyia treballen des de dijous a Camarasa per trobar l’origen de la incidència que, a priori, podria venir d’un antic transformador del municipi.

Divendres van localitzar la fase que provoca els talls intermitents de llum. Una situació que preveuen tenir resolta demà dilluns, abans de Nadal. Per aquesta raó, durant el cap de setmana part de l’enllumenat públic s’ha apagat per evitar problemes als comptadors particulars d’electricitat. La primera edil va agrair la feina i “la sensibilitat” dels tècnics per intentar arreglar l’avaria al més aviat possible. Va afegir fins i tot que, si fa falta, no s’encendrà la il·luminació nadalenca per evitar noves avaries “si això pot facilitar solucionar aquest fenomen”. El consistori preveu millorar l’enllumenat el 2020.

tracking