SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Tremp apujarà l'IAE a les firmes amb més facturació

A partir d’un milió a l’any i que estiguin ubicades a la rambla Doctor Pearson i a la C-13 || El ple aprova augmentar l’IBI

Imatge d’arxiu d’una vista de Tremp.

Imatge d’arxiu d’una vista de Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tremp recaptarà 22.000 euros més amb la pujada de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per a grans empreses. El ple va aprovar ahir definitivament la modificació de l’ordenança d’aquesta taxa i el canvi contempla aplicar a les firmes que es troben a la rambla Doctor Pearson i a peu de la carretera C-13 un tipus impositiu del 3,8% en lloc de l’1,65 actual. En aquestes dos vies es troben, entre altres firmes, diverses sucursals bancàries. L’alcaldessa, Pilar Cases, va explicar que aquesta modificació afecta les empreses que facturen més d’un milió d’euros a l’any. Així mateix, el ple va ratificar la pujada del tipus impositiu de l’IBI del 0,72% al 0,8%. Cases va apuntar que aquest augment suposarà, per a un rebut mitjà, entre 24 i 30 euros més a l’any. Davant d’aquest increment es van presentar un total de 394 al·legacions en què es demanava revertir-lo i ara l’ajuntament les respondrà. Cases va assegurar que “som a la mitjana de Lleida”, que es pagarà menys que a Cervera o Mollerussa i serà una quantitat semblant a les d’Almacelles o Guissona. D’altra banda, el ple va aprovar el pressupost del 2020, de més de 5 milions.

Torrefarrera aprova un pressupost de sis milions

El ple de Torrefarrera va aprovar divendres el pressupost del 2020. Es tracta d’uns comptes superiors als d’anys anteriors que ascendeixen a 5.906.000 euros. El pressupost contempla inversions per valor de gairebé 1,5 milions i hi destaquen les partides de la biblioteca (484.000 euros), la sala de vetllatoris (320.000 euros) o la xarxa d’aigua potable (135.000 euros). Els comptes preveuen una consignació de 34.000 euros per canviar la il·luminació de tots els equipaments públics, en la línia d’altres actuacions per fer de Torrefarrera un municipi més sostenible. La principal despesa, 1,42 milions, correspon al personal del consistori i el 2020 es preveu incrementar la plantilla amb un altre agent local per millorar la seguretat.

tracking