SEGRE

INICIATIVES PATRIMONI HISTÒRIC

El salt hidroelèctric de Mitasa, a punt el 2020

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Mitasa, a Alfarràs.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Mitasa, a Alfarràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El salt hidroelèctric de l’antiga fàbrica tèxtil de Mitasa, a Alfarràs, estarà a punt per tornar a funcionar l’any que ve. L’alcalde, Joan Carles Garcia, va explicar que les obres per recuperar aquesta infraestructura avancen a bon ritme i el promotor, un empresari lleidatà, espera que arribin les noves turbines per instal·lar-les.

El projecte per reactivar la producció hidroelèctrica d’aquest complex ja compta amb el vistiplau definitiu de l’ajuntament. Garcia va apuntar que s’han incorporat les al·legacions del Canal de Pinyana i la conselleria de Cultura.

El reg històric de Pinyana (el salt s’ubica a les seues canalitzacions) demanava que no es faci un ús hidroelèctric abusiu i que no interfereixi en els seus interessos, tant en la concessió com en la producció estipulada. Val a recordar que el Canal de Pinyana, a més de donar aigua de reg i boca, també té usos industrials i hidroelèctrics. Així mateix, la conselleria de Cultura va exigir que es mantingui l’estructura original de primers del segle passat.

tracking