SEGRE

REGULACIÓ ZONES DE LLEURE

L'ACA nega ajuts a un pla per preservar la Platgeta de Camarasa

Al considerar que l’àrea recreativa és a la conca de l’Ebre i és competència de la CHE || El consistori demana la cessió de terrenys a aquest ens estatal i a Endesa

Mobilització l’estiu passat de veïns de Camarasa per exigir neteja a la Platgeta.

Mobilització l’estiu passat de veïns de Camarasa per exigir neteja a la Platgeta.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No obstant, el consistori no ha demanat regular activitats a l’embassament de Camarasa, sinó al de Sant Llorenç i el parc Maria Rúbies.

Així mateix, el consistori ha sol·licitat ajuts a l’ACA per finançar la nova senyalització, implementar mesures de seguretat, neteja i millorar els accessos en aquest espai natural que cada any reuneix milers de turistes.

A l’estiu es van tancar els accessos a aquest espai i es van fer campanyes per fomentar la sostenibilitat

?

Camarasa

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha denegat a l’ajuntament de Camarasa ajuts per redactar un pla d’usos que reguli i ordeni la zona recreativa del parc de Maria Rúbies, coneguda com la Platgeta, i l’entorn de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai. L’ACA considera que tota l’àrea es troba “íntegrament” a l’àmbit hidrogràfic de les conques catalanes de l’Ebre, on l’ens de la Generalitat no té competències en aquesta matèria. Així mateix, aquest organisme considera que la redacció del pla d’usos correspondria a la CHE.

El consistori ha iniciat els tràmits amb la CHE i Endesa per aconseguir la cessió d’aquest espai natural i estudiar com afrontar la redacció del pla per compte propi.

S’ha de recordar que el consistori ja va redactar una ordenança municipal que delimita les zones de bany, prohibeix aparcar al camí d’accés, acampar, i regula la recollida d’escombraries, i l’ús d’aparells de música, entre altres aspectes.

Regular els usos turístics del pantà, només si ho demana el municipi La Generalitat va avançar, en una resposta parlamentària del passat dia 20, que igual que s’ha fet a l’embassament de Rialb i s’està treballant al de Canelles, l’ordenació de les activitats a la làmina d’aigua de l’embassament de Camarasa s’ha de proposar per les administracions locals a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per a la seua aprovació per part de la junta de Govern d’aquest organisme.

tracking