SEGRE

FORMACIÓ INTEGRACIÓ

Curs de català per a adults a Guissona

Els participants en el grup de formació a Guissona.

Els participants en el grup de formació a Guissona.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de persones han finalitzat aquesta setmana els dos cursos de català per a adults de nivell inicial que s’han dut a terme a l’ajuntament de Guissona. Les classes estaven dirigides a persones de procedència diversa que han après expressions quotidianes amb què espavilar-se en les seues relacions habituals.

Cada curs ha tingut una durada de 45 hores, dos hores durant dos dies a la setmana. El Consorci per a la Normalització Lingüística, mitjançant el Servei Comarcal de Català, organitza aquests cursos amb la col·laboració de l’àrea d’Immigració de l’ajuntament. Un d’aquests cursos va comptar amb una subvenció de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat.

Guissona té uns 7.300 veïns procedents de gairebé cinquanta nacionalitats (un 50,7 per cent de població d’altres països) i es calcula que l’any 2023 podrien arribar als 10.000, segons les previsions de creixement del grup BonÀrea, principal empresa de la zona. Això suposaria superar la població de Cervera, amb uns 9.000 veïns censats.

tracking