SEGRE

El Pirineu català registra cada temporada d'hivern entre 250 i 300 allaus

Publiquen un díptic amb consells de seguretat a la muntanya

Imatge d'una allau.

El Pirineu català registra cada temporada d'hivern entre 250 i 300 allausGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ha publicat el desplegable informatiu 'Compte amb les allaus!'. El díptic es troba al web de l’ICGC en els cinc idiomes oficials dels Pirineus: català, castellà, francès, eusquera i aranès, i té la voluntat de conscienciar d’aquest risc, inherent a la muntanya durant l’hivern, i millorar la seguretat davant d’aquest fenomen natural.

DOCUMENT. Informació i consells de seguretat sobre les allaus

El díptic conté les recomanacions bàsiques per seguretat en allaus i pot resultar d’interès per a totes les persones que freqüenten la muntanya als mesos d’hivern, com ara esquiadors, excursionistes, professionals de la muntanya, turistes i també per als estudiants, per tal de formar-los i sensibilitzar-los per a sortides a la natura.

Segons la Base de dades d’allaus, Catalunya té 1.300 quilòmetres quadrats de terreny allavós i, tot i que cada any és molt diferent, es registren entre 250 i 300 allaus per temporada, amb una mitjana d’una o dues persones mortes. A més, en un 70% dels casos la pròpia persona involucrada és qui ha provocat l’allau.

tracking