SEGRE

URBANISME

Inauguren les reformes del carrer Nou de Vilanova de Bellpuig

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha recordat “els innocents que són a la presó per defensar la nostra llibertat” en el Dia dels Sants Innocents

Inauguren les reformes del carrer Nou de Vilanova de Bellpuig

Inauguren les reformes del carrer Nou de Vilanova de BellpuigDIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte la inauguració de les reformes que s’han dut a terme al carrer Nou de Vilanova de Bellpuig.

Talarn ha començat la seva estada de Vilanova de Bellpuig visitant l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcaldessa Maria Dolors Pascual; la directora dels Serveis Territorials de Presidència de la Generalitat, Anna Feliu; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés; el diputat Ramon Cónsola; per la resta de la corporació municipal i alcaldes de la zona. Allí ha signat el Llibre d’Honor abans de traslladar-se a peu a la plaça Anjua, a l’inici del carrer Nou, on s’ha procedit a la protocol·lària tallada de cinta.

Posteriorment han visitat una exposició de fotografies de l’abans i després de les obres i han fet un recorregut pel carrer amb l’explicació de les obres que s’hi han dut a terme, consistents en la substitució de les xarxes de clavegueram i d'aigua de boca, l’eliminació de les voreres i la reposició del paviment, a més de convertir-la en via d’un sol sentit i restringida als residents.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha explicat que els carrers nous van servir per obrir els pobles més enllà de les seves muralles i modernitzar-se. Així, Talarn ha mostrat la seva satisfacció perquè Vilanova de Bellpuig reobri el carrer, ja que significa que “continua renovant-se i fent-se fort davant les amenaces del despoblament rural”.

Talarn ha definit aquestes reformes com un exemple de col·laboració institucional per tirar endavant aquest projecte, i ha destacat el gran esforç dels veïns que també han contribuït per fer-ho possible. D’altra banda, i coincidint avui amb el Dia dels Sants Innocents, Talarn ha volgut recordar a “aquells innocents que són a la presó per defensar la nostra llibertat i que tampoc podran estar amb les seves famílies en aquestes festes”.

Els actes han acabat amb un refrigeri i un concert de la Banda Municipal de Lleida al Poliesportiu Municipal, una actuació emmarcada dins el programa cultural de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

tracking