SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

La Seu construirà un nou accés a Castellciutat per obrir-lo el 2020

L’ajuntament ja ha adquirit els terrenys per 27.000 euros || Al marge de la millora del camí de Sant Isidre, en el qual construirà una vorera per als vianants

La zona per on es preveu que passarà el nou vial cap a Castellciutat.

La zona per on es preveu que passarà el nou vial cap a Castellciutat.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Castellciutat tindran un nou accés rodat fins a la zona alta de la població. L’ajuntament de la Seu d’Urgell acaba de comprar part del terreny rústic pel qual transcorrerà aquest vial i ultima les negociacions amb el propietari d’una altra porció menor de terreny com a pas previ per poder licitar i executar l’obra.

El nou camí evitarà que els veïns i visitants que accedeixen o baixen des de la part més elevada de la localitat hagin de travessar tot el nucli a través de l’acabada de reformar plaça de l’Arbre, per entrar o sortir per la carretera N-260.

Actualment existeixen dos accessos a Castellciutat: el que va des de l’interior de la Seu per la urbanització de l’Horta del Valira i el camí de Sant Isidre (única entrada per als vianants i per a vehicles des de la carretera N-260).

Val a recordar que el consistori construirà una vorera al mateix camí de Sant Isidre que donarà més seguretat als veïns que circulen a peu per aquest pas, estret, amb trams de revolts amb poca visibilitat i cada vegada més transitat, que suposa un perill. Per poder construir la vorera serà necessari eixamplar el camí, que ara té unes mesures que oscil·len entre 3,70 metres i els 4,80 metres.

La reforma estableix que el camí passarà a tenir entre 4,40 i 6,80 metres d’ample. El pas pel qual podran transitar els vianants, que estarà situat al marge esquerre del trajecte, tindrà 2,15 metres d’ample i estarà dotat de barreres metàl·liques de seguretat. La inversió prevista és de 250.000 euros.

El projecte, que ja està redactat, contempla que el camí, al qual s’accedirà des de la carretera N-260, passarà al costat del cementiri i permetrà arribar directament fins a la zona del Rastillo, al peu de la Ciutadella. El regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, va destacar ahir la necessitat de l’obra, “llargament reivindicada pels veïns” i que “millorarà d’una forma molt important la circulació” de veïns i visitants. La previsió és poder executar-la durant el proper any 2020. El terreny adquirit ha suposat una inversió de 27.000 euros.

tracking