SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

La Seu ratifica 19 milions per al 2020 i prima habitatge social i equipaments

Per al futur centre d’Inefc, serveis a la tercera edat i millores en vies urbanes

Imatge d’arxiu del parc del Segre de la capital de la comarca.

Imatge d’arxiu del parc del Segre de la capital de la comarca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de l’ajuntament de la Seu va aprovar ahir el pressupost del 2020 que ascendeix 18,9 milions d’euros si se sumen les partides destinades a la societat municipal d’Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULS), de gairebé 1,5 milions; el parc del Segre, d’1,5 milions més, i Turisme Seu, de 67.000 euros. L’alcalde, Jordi Fàbrega (JxCat), va remarcar que un dels objectius és millorar el parc de pisos de lloguer social i assequible per afrontar el problema d’accés a l’habitatge. També busquen avançar pel que fa a mesures de sostenibilitat i estalvi energètic i apostar per la dinamització econòmica i la millora de les infraestructures i equipaments de la capital.

Pel que respecta a les polítiques d’habitatge s’incorporarà personal del consistori i es destinaran 150.000 euros al programa de rehabilitació de pisos buits destinats a lloguer. Les inversions ascendeixen a 3,3 milions d’euros destinats, en part, a la reforma integral de la biblioteca Sant Agustí, l’ampliació i millora de la zona d’autocaravanes, el nou consultori sanitari de Castellciutat, la construcció del futur campus universitari per al Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (INEFC), i l’estudi per a futurs pisos tutelats i places de residència per a la tercera edat, entre altres.

Es destinen 350.000 euros per a reformes a la via pública així com per a la creació de camins escolars segurs. S’ha de recordar que aquest any s’ha funcionat amb el pressupost del 2018, que es va prorrogar al no haver pogut aprovar-se el d’aquest any per falta de acord polític.

Segons l’edil d’Hisenda, Francesc Viaplana, “aquests són uns pressupostos que van a l’alça, sobretot en la inversió”, una opinió que no comparteix la CUP, a l’oposició, que els titlla de “continuistes” (vegeu SEGRE del 28).

Comptes sanejats que permeten recórrer a un deute controlat

El vicealcalde i regidor d’Hisenda, Francesc Viaplana (ERC), va assegurar ahir que s’esperen més d’un milió d’euros en subvencions encara que el sanejament de l’ajuntament permet acudir al deute sense que la ràtio sigui un impediment per fer-ho, sobretot per al centre d’Inefc i equipaments de residència i pisos tutelats, ja que “són projectes prou importants com per acudir al crèdit”, va indicar. Pel que respecta a la promoció econòmica, s’abordaran iniciatives per a la creació d’ocupació juvenil i es garanteixen partides per a la Fira de Sant Ermengol, el Mercat Medieval dels Canonges i el Mon Màgic de les Muntanyes, entre d’altres. Més de 8.600 euros es dedicaran a la dinamització de l’Eix Comercial de la capital.

tracking