SEGRE

PATRIMONI RECUPERACIÓ

Almacelles repara el temple amb 1.196 teules apadrinades

Els veïns han reunit gairebé 24.000 euros amb els quals sufragar els treballs || Ja s’ha reforçat l’estructura de l’església

Detalls de les bigues amb què s’ha reforçat l’estructura.

Detalls de les bigues amb què s’ha reforçat l’estructura.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de la Mare de Déu de la Mercè d’Almacelles va tancar el 2019 amb 1.196 teules apadrinades, la qual cosa representa un total de 23.920 euros aportats pels veïns. L’església va començar la primavera de l’any passat una recaptació popular per sufragar els treballs mitjançant una campanya per apadrinar teules. Així, per cada vint euros de donatiu se’n pot apadrinar una. Les obres van començar al setembre i consisteixen a reforçar parets i teulada per impedir que surtin noves esquerdes. No obstant, no hi ha risc de caiguda.

Segons mossèn Joaquim Blas, “tan aviat com el temps ho permeti es començarà a desmuntar la coberta i substituir les bigues per procedir a muntar la nova estructura de fusta on s’assentaran les noves teules, algunes de restaurades i recuperades. Alhora, s’està portant a terme un tractament per prevenir que es corquin les bigues de fusta que es conservaran per sustentar la teulada, encara que també se n’han instal·lat de noves per reforçar les estructures.

La reforma integral de l’edifici suposa una inversió total que supera els 242.000 euros

Els treballs prosseguiran sense interrupció fins que estigui a punt i reforçada una tercera part de la teulada. La reforma del temple representarà una inversió de més de 242.000 euros.

Detalls de les bigues amb què s’ha reforçat l’estructura.

Detalls de les bigues amb què s’ha reforçat l’estructura.J.B.

tracking