SEGRE

COMARCAS

Les pistes d'esquí esperen coronar Reis amb milers d'esquiadors

Últim cap de setmana de festes nadalenques

Les pistes d’Espot durant la jornada d’ahir.

Les pistes d’Espot durant la jornada d’ahir.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes d’esquí de Lleida encaren l’últim cap de setmana de les festes nadalenques amb el pronòstic d’una afluència massiva d’esquiadors des d’avui divendres i fins diumenge al matí. La majoria preveuen que abandonaran les estacions el 5 a la tarda per passar el dilluns de Reis a casa, segons les estacions. Baqueira, amb un total de 160 quilòmetres de pistes obertes, espera milers d’aficionats ja que es preveu que el bon temps també acompanyi. Boí Taüll ja va rebre ahir la visita de gairebé 3.000 persones, una xifra que creu que s’incrementarà en els pròxims dies.

“L’habitual és que les famílies vagin a les cavalcades dels Reis Mags als seus llocs d’origen i que el 6 el passin a casa, però l’afluència durant els dies 2, 3 i 4 s’espera molt elevada”, van indicar responsables de les pistes de l’Alta Ribagorça. En aquest mateix sentit es va expressar FGC, titular de les pistes d’Espot i de Port Ainé, on l’arribada d’esquiadors ja s’ha començat a notar.

Tavascan, també al Pallars Sobirà, preveu un cap de setmana que “serà el colofó d’un bon Nadal a tots els nivells, sobretot si ho comparem amb l’any passat”, van remarcar. Val a recordar que les nevades d’importància van arribar al Pirineu a finals de gener del 2019.

La situació també ha millorat a Port del Comte amb més pistes i remuntadors oberts a l’espera d’un descens de temperatures a partir d’aquest dissabte que els permeti fabricar neu artificial. Aquest complex en funcionament la zona de debutants, de tubbies i trineus.

Malgrat les temperatures altes a causa de l’anticicló, les condicions són òptimes per a l’esquí. Pel que fa al fons, estan obertes Aransa, Lles, Tuixent-la Vansa i Tavascan.

tracking