SEGRE

PATRIMONI RECUPERACIÓ

Més de 700.000 euros per al pati de la Casa Gran i l’entorn del Miracle

El santuari de Riner vol obrir al públic aquesta zona del conjunt monumental

Obres de restauració del pati interior durant el 2017.

Obres de restauració del pati interior durant el 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Riner licitarà en breu les obres per finalitzar la restauració del pati interior de la Casa Gran del santuari del Miracle, així com la millora exterior del complex. Segons va assenyalar l’alcalde, Joan Solà, fa dos anys va finalitzar la primera fase de reconstrucció del pati i queden pendents la segona i tercera. La intenció és obrir-lo al públic ja que, en l’actualitat, no és visitable.

Amb aquesta intervenció es pretén revertir el que està deteriorat. Solà va indicar que la inversió prevista per aquest any ascendeix a més de 700.000 euros. Més de la meitat es dedicarà al pati i la resta, a adoptar mesures mediambientals a l’entorn del santuari, restauració de la zona i dinamització. Està previst habilitar zones d’estacionament i passos de vianants.

L’alcalde va explicar que es compta amb subvencions del Pla de Foment Turístic de la Generalitat, que es finança a través de la recaptació de la taxa turística; així com ajuts de la conselleria de Cultura, de la Diputació i de l’Obra Social La Caixa.

Plaques solars per promoure l’autoconsumEl santuari del Miracle de Riner instal·larà també aquest any prop de 140 panells solars per a autoconsum elèctric a fi de promoure l’estalvi energètic i potenciar les energies sostenibles. Se situaran a prop de les instal·lacions de la granja del complex a terra. No les instal·laran a la teulada perquè es tracta d’un edifici protegit, segons van assenyalar fonts municipals. Les obres començaran a la primavera i representaran una inversió que ascendirà a gairebé 60.000 euros. L’objectiu és autoproveir-se.

tracking