SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Tàrrega estudia implantar aquest any la recollida d'escombraries porta a porta

El consistori treu a licitació un estudi per avaluar la viabilitat d’aquest sistema

Un dels abocadors il·legals de Tàrrega, en un camí local a prop de l’A-2.

Un dels abocadors il·legals de Tàrrega, en un camí local a prop de l’A-2.T. YUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega projecta implantar la recollida selectiva d’escombraries porta a porta. Per fer-ho, ben aviat traurà a licitació l’estudi per avaluar la viabilitat d’aquest sistema de recollida. Així ho va avançar ahir l’edil de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala, que va indicar que l’objectiu del consistori passa per aplicar el sistema en fases i iniciar-lo en almenys una zona de la ciutat a finals d’aquest any, encara que va reconèixer que no és fàcil implementar-lo.

Sala va apuntar que “Tàrrega se situa a la cua del reciclatge amb tan sols un 37 per cent respecte a la mitjana catalana”, i va recordar que l’objectiu que marca la Unió Europea és el de reciclar el 50% dels residus aquest mateix any. Per aquest motiu, la regidora veu necessari impulsar també diverses campanyes de conscienciació i sensibilització, ja que en cas contrari “ens penalitzaran i en sortirem tots perjudicats”. D’altra banda, l’equip de govern (ERC, CUP i PSC) ha instal·lat en els últims mesos contenidors per a la selectiva als equipaments municipals, i ha incorporat la figura d’agents cívics al Parc de Nadal.

D’altra banda, veïns de Tàrrega van denunciar ahir l’existència de tres abocadors il·legals de residus al costat del pont que creua l’A-2 i porta al Castell de l’Ofegat. Sala va assegurar que els tenen controlats i que en els pròxims dies la brigada municipal els retirarà, encara que va fer una crida al “civisme” de la ciutadania per evitar que es repeteixin els abocaments, ja que “aquesta no és la solució”, va concloure.

tracking