SEGRE

URBANISME PATRIMONI

Primeres obres per potenciar la Pobla com a Porta del Pirineu

El projecte té 461.806 euros d’ajuts de la Diputació i la taxa turística

Estat de les obres d’adequació del parc Alcalde Boixareu, al costat del camp de futbol.

Estat de les obres d’adequació del parc Alcalde Boixareu, al costat del camp de futbol.AYUNTAMIENTO DE LA POBLA DE SEGUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per modernitzar el parc Alcalde Boixareu de la Pobla de Segur hauran de finalitzar en les pròximes setmanes. L’ajuntament completarà així la primera etapa d’un projecte més gran, que inclou diferents actuacions per impulsar el paper de la localitat com a Porta del Pirineu. Aquest és el nom de la iniciativa que pretén potenciar l’atractiu turístic del municipi.

La reforma del parc representa una inversió de 375.363 euros. Es du a terme gràcies a una subvenció de 350.000 euros procedent del cobrament de la taxa turística de la Generalitat; i dos més de la Diputació que sumen un total de 111.806 €.

El Parc dels Raiers rebrà les barques de ràfting una vegada s’hagi fet el salt a la presa de Sossís

Està previst que la segona fase, ja en licitació, s’iniciï a finals de març amb un pressupost d’aproximadament 350.000 euros. Inclou intervencions en el conjunt modernista de Casa Mauri, un dels principals atractius turístics de la Pobla, a més d’accions vinculades al nou Centre de Mobilitat Sostenible l’Estació i el ràfting al riu Noguera Pallaresa.

A l’Estació, es crearan aparcaments al voltant de l’edifici principal per facilitar que els visitants hi deixin els vehicles i segueixin a peu o amb bicicleta. A més, es recuperaran diversos elements del patrimoni ferroviari i es dotarà a l’equipament de wifi i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Pel que fa al riu, habilitaran el Parc dels Raiers com a punt de recepció de les embarcacions de ràfting, que podran arribar fins allà quan s’habiliti la rampa per a embarcacions a la presa de Sossís.

La iniciativa va sorgir després de les crítiques del ministre al moviment independentista i la placa amb el seu nom al passeig ha desaparegut almenys en una ocasió. La proposta, debatuda per primer cop en un ple el setembre del 2018, va ser criticada per l’executiva del PSC.

Encara en estudi la consulta sobre el nom del passeig de Josep Borrell

La consulta per decidir si el passeig dedicat al ministre socialista Josep Borrell, originari de la Pobla de Segur, conserva aquest nom o és rebatejat com 1 d’Octubre es troba “en fase d’assessorament jurídic” més d’un any després de plantejar-ho. Així ho va explicar l’alcalde, Marc Baró. La regidoria de participació ciutadana ja analitza els termes i les condicions que regiran la votació per estalviar-se “denúncies o impugnacions”.

tracking