SEGRE

TURISME BALANÇ

La campanya turística de Nadal deixa un impacte econòmic de més de 46 milions

El sector supera els registres de l’any passat i l’esquí ven 12.000 forfets més que les passades festes || Balanç “molt positiu” malgrat el tall de la carretera C-13 per l’allau que va obligar a donar pas alternatiu

El rei Gaspar esquiant dissabte passat a les pistes de Port Ainé.

El rei Gaspar esquiant dissabte passat a les pistes de Port Ainé.SKIPALLARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya turística de Nadal a Lleida ha superat els 46 milions de l’hivern passat. Així ho van avançar ahir fonts del Patronat de Turisme de la Diputació. A falta de xifres definitives, es basen en l’alta ocupació dels allotjaments i en les vendes de forfets, superiors a les del mateix període de la temporada passada. Entre Nadal, Cap d’Any i Reis s’han venut uns 245.000 forfets i 4.200 passis més per a la pràctica de raquetes de neu. Això suposa uns 12.000 forfets més que fa ara un any, quan van ser 237.000.

La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, va apuntar que el balanç és “molt positiu” i que “hem donat un nou impuls a la temporada d’esquí”. Pujol es va mostrar “segura” que quan acabi la temporada de neu “superarem els 1.350.000 forfets venuts”. Va concloure que Lleida “és una destinació turística de referència en aquestes dates per als que volen gaudir de la naturalesa, els paisatges i l’esquí”.

“Lleida és una destinació de referència en aquestes dates per als amants de la naturalesa i l’esquí”

Pujol va assenyalar com a aspecte negatiu el despreniment que va tallar la carretera C-13 entre Llavorsí i Rialp del 27 i al 29 de desembre, quan es va obrir un dels dos carrils amb pas alternatiu. Això va provocar que es cancel·lessin un 10% de les reserves d’un dia en hotels de la zona i va afectar les estacions d’Espot, Tavascan i Virós-Vallferrera. El tall va obligar els turistes a passar per l’Alta Ribagorça i el port de la Bonaigua per arribar a aquestes estacions. Pujol va dir que la situació “va generar molta preocupació, però l’actuació ràpida per part del departament de Territori va permetre tornar a la normalitat”.

Per la seua part, el responsable de promoció del Patronat de Turisme, Juli Alegre, va apuntar que, si la carretera no s’hagués “arreglat amb celeritat, ens hauria fet molt de mal”. Així mateix, va apuntar que la meteorologia ha estat favorable durant les festes.

El rei Gaspar esquiant dissabte passat a les pistes de Port Ainé.

El rei Gaspar esquiant dissabte passat a les pistes de Port Ainé.SKIPALLARS

tracking