SEGRE

INFRAESTRUCTURES MILLORES

Més seguretat a la via de Torà de Tost arran de les allaus del 2018

Els despreniments van tallar la carretera durant gairebé 3 mesos

Les allaus del 2018 van tallar la carretera durant gairebé 3 mesos.

Les allaus del 2018 van tallar la carretera durant gairebé 3 mesos.P.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ribera d’Urgellet millorarà la seguretat de la carretera de Torà de Tost, després dels dos despreniments que van deixar la via tallada durant gairebé tres mesos el 2018. Un estudi de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya sobre la via va detectar fins a 11 punts amb perill d’allaus. De moment, el consistori ha demanat ajuts per estabilitzar-ne dos, que són els que els tècnics van marcar com a prioritaris. L’alcaldessa, Josefina Lladós, va explicar que l’objectiu és reduir al màxim les probabilitats de nous despreniments.

La firma Solutioma SL serà l’encarregada de les obres, que tenen un cost de més de 60.000 euros. L’ajuntament compta amb una subvenció de 38.400 euros de la Generalitat per fer front a les obres i buscarà altres ajuts per continuar treballant en la millora de la seguretat d’aquesta via.

La carretera serveix d’accés als pobles de la Bastida, Tost, Sauvanyà i algunes masies aïllades. També la utilitzen els excursionistes que acudeixen a conèixer els paisatges i l’orografia d’aquesta vall de l’Alt Urgell.

tracking