SEGRE

PROJECTE ESPORT

Cap empresa es presenta per les obres per a l'estació de muntanya de Vielha sense remuntadors

Cap empresa no es va presentar al concurs

Amb el projecte també es preveu dinamitzar l’espai al costat de l’antic hospital Sant Nicolau.

Amb el projecte també es preveu dinamitzar l’espai al costat de l’antic hospital Sant Nicolau.CLARA VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs per a la nova estació d’esquí de muntanya sense remuntadors i centre de trail que Vielha vol posar en marxa al llarg d’aquest any ha quedat desert. Cap empresa no es va presentar a la licitació per contractar la senyalització i la cartografia dels futurs itineraris. El consistori haurà de decidir sobre el futur d’aquest projecte, que inclou l’àrea de la Tuca. Allà hi va haver una estació d’esquí que va tancar a la dècada dels vuitanta i les instal·lacions, remuntadors i altres infraestructures van quedar desmantellades ja fa més de deu anys.

El projecte per a una estació sense remuntadors va arribar després de diversos intents per reobrir l’antiga estació de Tuca. L’últim va ser fa tres anys, quan el Conselh va buscar inversors per transformar la zona en un parc de lleure amb diferents activitats com el parapent, pònting, trèquing, circuits de BTT i activitats de neu, entre altres. Ni aquesta ni cap de les anteriors propostes per recuperar l’antic domini esquiable no van arribar a bon port.

La Torre de Capdella preveu habilitar recorreguts per a raquetes de neu i per esquiar sense remuntadors

Un projecte semblant a la nova estació d’esquí de muntanya de Vielha és el que planteja la Torre de Capdella. Aquest municipi del Pallars Jussà habilitarà recorreguts per a raquetes de neu i per esquiar sense remuntadors. El municipi espera implementar-ho per etapes a partir d’aquest any, en col·laboració amb la localitat veïna de Sarroca de Bellera per configurar una nova àrea esquiable a la Vall Fosca, dividida entre la Capçalera del Flamisell, el Tuc de la Cometa, Manyenet i Filià. Aquesta última muntanya és on fa anys es va iniciar la construcció de l’estació d’esquí Vallfosca, que va resultar inacabada al fer fallida el promotor, Martinsa Fadesa.

tracking