SEGRE

POLÍTICA CONFLICTES

Moció de censura d'ERC i la CUP a Maldà contra l'alcalde de JxCat

La marxa d’un edil deixa el govern en minoria || Els grups a l’oposició es van aliar abans dels comicis i volen que Anna Salla rellevi Josep Batlle

Imatge d’arxiu d’un carrer de Maldà.

Imatge d’arxiu d’un carrer de Maldà.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC i la CUP preparen una moció de censura a Maldà per desbancar l’alcalde de JxCat, Josep Batlle, i donar l’alcaldia a l’edil republicana Anna Salla. Aquest relleu serà possible arran de la renúncia ahir mateix d’un regidor de Junts, Jaume Torrent, que va al·legar “motius personals”. La seua dimissió deixa el govern en minoria al passar de tres a dos regidors, ja que no serà un membre de JxCat qui substitueixi Torrent, sinó un d’Independents per Maldà-Acord Municipal, marca blanca d’Esquerra.

Maldà vota amb llistes obertes a les municipals, així que la vacant serà per al següent candidat més votat. Es tracta d’Armengol Tolsà, humorista gràfic i artista més conegut pel nom artístic d’Ermengol. Una vegada prengui possessió del càrrec, els republicans i la CUP sumaran tres dels cinc edils al consistori, davant dos de Junts. Val a assenyalar que Esquerra i els cupaires ja van manifestar la seua intenció d’aliar-se per governar junts en aquesta localitat de l’Urgell abans de les eleccions municipals. Ja durant la campanya, totes dos formacions presentaven Salla com la seua candidata a l’alcaldia.

Un edil d’ERC substituirà el que marxa de JxCat perquè el poble vota amb llistes obertes

L’edil de la CUP, Sebastià Mata, va confirmar ahir que tenen intenció de desbancar Batlle com a alcalde mitjançant un acord amb els edils d’Independents per Maldà-AM i va afegir que l’alcaldia serà per als republicans.

Perquè tot això succeeixi, el ple haurà de donar compte de la renúncia de Torrent i la Junta Electoral Central ha de validar el nou regidor d’ERC. Llavors, els dos partits, ara a l’oposició, podran presentar una moció de censura i guanyar-la. Batlle, alcalde durant setze anys, va lamentar la renúncia d’un dels edils del seu equip i va assegurar que “només ho ha fet per fer-me mal i perquè perdi l’alcaldia”, encara que va afirmar que no “em perjudica al mi, sinó la majoria del poble, que ens va fer confiança”.

tracking