SEGRE

ENERGIA RENOVABLE

Sidamon instal·la panells solars al consistori per estalviar energia

El canvi de l’enllumenat públic per tecnologia led ha reduït la factura un 42%

Sidamon ha renovat tot l’enllumenat públic.

Sidamon ha renovat tot l’enllumenat públic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sidamon instal·larà panells solars a la teulada de l’edifici del consistori per poder estalviar més de mil euros anuals en la factura de la llum. En concret, es col·locaran 22 plaques d’una potència unitària de 335 watts. Estaran inclinades 35 graus sobre una estructura de suport d’acer inoxidable. La producció anual s’estima en 11.616 kilowatts hora. Segons l’alcaldessa, Dolors Tella, l’objectiu és apostar per les energies renovables i abaratir d’aquesta menera el subministrament elèctric de l’edifici de l’ajuntament, estimat en uns 4.500 euros anuals. Les obres s’han adjudicat a Jorfe Instal·lacions per 12.063 euros i la previsió és que la nova coberta solar entri en marxa entre els mesos de gener i febrer. El finançament de les esmentades plaques fotovoltaiques està subvencionat, gairebé en la seua totalitat, pel departament de Presidència de le Generalitat, a través del Pla de Dinamització Territorial 2018-2019.

Aquest nou projecte completa les millores que ha dut a terme aquest consistori per renovar l’enllumenat públic. En concret, s’han substituït totes les antigues bombetes de vapor de sodi per altres de tecnologia led, més eficients i sostenibles, tal com va puntualitzar l’alcaldessa. Les obres es van iniciar l’any 2014 i s’han executat per fases fins al 2019, quan es van completar. La inversió ha ascendit a un total de 102.500 euros i es va dur a terme amb ajudes de la Diputació i de la Generalitat, que sumen un total de 84.000 euros.

L’alcaldessa de Sidamon va destacar l’important estalvi a la factura de la llum municipal: l’any 2015 l’esmentat consum anual es va traduir en una despesa de 17.000 euros, mentre que el 2019 la factura es va reduir a 9.800 euros, un 42 per cent menys.

tracking