SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

Les Borges canviarà el nom del carrer General Güell per la seva vinculació amb la dictadura

Al comprovar-ne la vinculació al franquisme

Una imatge d’un dels plens de les Borges Blanques.

Una imatge d’un dels plens de les Borges Blanques.A.L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Borges Blanques iniciarà un procés de participació ciutadana per canviar el nom al carrer General Güell. Així ho va acordar ahir a la nit el ple, arran d’una moció del grup de Borges per la República, a l’oposició. El text va rebre el suport de l’equip de govern de JxCat després que diversos estudiosos i historiadors certifiquessin la vinculació de Güell amb les dictadures de Primo de Rivera i Franco. La decisió temps enrere de posar el seu nom a un carrer va obeir a diverses aportacions, com ara haver contribuït financerament a les escoles públiques de la localitat.

En la mateixa sessió es va aprovar una altra moció del grup de Borges per la República que va sol·licitar una moratòria en la tramitació de noves llicències per a infraestructures d’incineració. Aquesta iniciativa pretén paralitzar el projecte de Nova Tracjusa, que planteja obtenir gas procedent d’escombraries i utilitzar-lo per tractar purins a l’actual planta de tractament de Juneda. Val a recordar que tant els promotors com la Generalitat han rebutjat que aquest procés s’equipari a una incineració de residus. L’equip de govern es va abstenir en la votació perquè, encara que el ple ja ha rebutjat aquesta instal·lació, va considerar prudent esperar a tenir els informes tècnics i la respostes a les al·legacions presentades.

Van aprovar demanar una moratòria a incineradores i una moció de suport a Torra i Junqueras

Finalment, es va aprovar un altre text de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, i no reconeix Oriol Junqueras com a eurodiputat. El document, consensuat per les associacions municipalistes AMC i AMI, va rebre els vots a favor tant de l’equip de govern com de l’oposició.

tracking