SEGRE

EDUCACIÓ

Els Consells Esportius del Pirineu aixequen l'aturada de l'Esport Blanc Escolar

Dilluns 13 iniciaran les activitats

Esquiadors a les instal·lacions de Port Ainé.

Esquiadors a les instal·lacions de Port Ainé.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Consells Esportius del Pirineu han decidit aixecar l'aturada a les activitats de l'Esport Blanc Escolar (EBE) després d'una reunió amb el director general del Consell Català de L'Esport (CCE), Toni Reig, i d'haver obtingut el compromís del cobrament del 20% restant de les subvencions del 2018 i el compromís de cobrar el que resta del 2019. Amb aquest acord, el dilluns 13 de gener es reprendran les activitats de l'Esport Blanc Escolar i aquelles que no s'hagin pogut realitzar es reprogramaran. El president de l'Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida (Actell), Joan Ubach, ha dit que també han arrencat el compromís del CCE de revisar l'import assignat als Consells Esportius per la gestió del programa de l'Esport Blanc Escolar.

Ubach ha explicat que el Consell Català de l'Esport també s'ha compromès a prioritzar la revisió de les justificacions dels Consells Esportius i l'Esport Blanc Escolar i que la bestreta del programa sigui del 100%. També s'ha acordat crear una taula on es presenti un cronograma del procés de la subvenció del 2020.

El programa Esport Blanc Escolar arriba aquest curs a una xifra total prevista de 2.688 alumnes (285 més que l'any passat) de 60 centres educatius pirinencs. El programa beneficia novament totes les escoles públiques i concertades de les nou comarques del Pirineu: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran.

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport.

L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de 8 sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada en el programa d'educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu.

tracking