SEGRE

La Generalitat paga la subvenció del 2018 als Consells Esportius per a l'Esport Blanc Escolar

Una sessió d'esquí alpí del curs passat.

La Generalitat paga la subvenció del 2018 als Consells Esportius per a l'Esport Blanc EscolarCE Berguedà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’acord amb la previsió anunciada pel secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, i un cop finalitzats els procediments administratius corresponents, el Consell Català de l’Esport (CCE) farà efectiu aquest divendres el pagament del 20 per cent restant de la subvenció de l’any 2018 a 26 Consells Esportius catalans per un import total de 425.962 euros, segons ha informat la Generalitat.

Dins d’aquest grup, es troben els set Consells del Pirineu (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Cerdanya i Ripollès), dels nou que fan possible la realització del programa Esport Blanc Escolar (EBE) de promoció dels esports d’hivern entre l’alumnat de 3r i 4t de primària de les comarques de muntanya. En concret, el CCE abonarà a aquests set Consells de l’EBE el 20 per cent de la partida 2018, una xifra que representa un global de 113.939 euros i que inclou les despeses per dur a terme tant el programa EBE com els altres programes de promoció d’esport en edat escolar, com els Jocs Esportius Escolars o el Pla Català d’Esport a l’Escola. D’aquesta manera, la totalitat dels Consells implicats en l’Esport Blanc Escolar hauran rebut la subvenció.

D’altra banda, pel que fa als imports pendents de l’any 2019, i després que els consells esportius cobressin ja el 80 per cent durant l’any passat, el 20 per cert restant s’abonarà també d’acord amb les previsions exposades pel secretari general de l’Esport i l’Activitat Física en les properes setmanes, a mesura que es revisin i es certifiquin com a correctes les justificacions presentades per les entitats.

Davant del compliment de les previsions efectuades en els pagaments de les subvencions, el Consell Català de l’Esport demana als Consells Esportius del Pirineu que "reconsiderin la seva postura i no demorin més l’inici de les activitats del programa Esport Blanc Escolar per no perjudicar, especialment, l’alumnat participant i les seves famílies".

tracking