SEGRE

ENSENYAMENT INICIATIVES

Les estacions reclamen reprendre l'esquí escolar per assegurar el relleu generacional

Els Consells Esportius neguen que paralitzar-lo sigui un “xantatge” i asseguren que el reactivaran al cobrar ajuts pendents || La Generalitat sospesa posar el programa Esport Blanc en mans “més solvents”

Imatge d’arxiu d’escolars de l’Alta Ribagorça a Boí Taüll durant una de les sessions d’esquí.

Imatge d’arxiu d’escolars de l’Alta Ribagorça a Boí Taüll durant una de les sessions d’esquí.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí alpí i nòrdic de Lleida van exigir ahir reactivar el programa de visites escolars a les pistes com més aviat millor, al considerar que compleixen un doble propòsit. D’una banda, activen l’economia de muntanya, especialment en jornades de baixa afluència de visitants.

D’una altra, són la llavor per assegurar-se una nova generació d’esquiadors. Van respondre d’aquesta manera al conèixer que els Consells Esportius del Pirineu lleidatà han paralitzat el programa Esport Blanc Escolar per impagaments de la Generalitat de part dels ajuts corresponents a les sortides del 2018 i 2019.

“Tenim la garantia que les quantitats reclamades es pagaran en els propers dies” Consells comarcals i Govern aranès confien que la situació es desbloquegi aviat

El director d’Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà, va afirmar que és “un bon producte que crea nous aficionats”. Els directius de Boí Taüll van remarcar que l’esport escolar omple moltes jornades en temporada baixa, per la qual cosa esperen que la paralització es resolgui com més aviat millor. Des de Tavascan van afegir que consolida el sector i crea nous esquiadors. Les principals crítiques van arribar de les estacions de nòrdic, que ho van qualificar de “greu perjudici”, ja que “dóna vida als complexos”. Les escoles d’esquí seleccionen tècnics per fer-se càrrec d’aquesta activitat i “ara poden quedar-se sense feina”, va explicar Imma Obiols, portaveu del sector.

Els Consells Esportius van rebutjar que paralitzar les sortides sigui un “xantatge”, tal com va afirmar dimecres passat el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras. El president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida, Joan Ubach, va assegurar que feia anys que alertaven del “mal finançament” d’aquesta iniciativa i que les sessions d’esquí es reactivaran “quan cobrem” ajuts pendents de l’any 2018. “Encara hi ha marge per reprendre el programa i fer les vuit sessions d’esquí”, va dir.

Ubach es va mostrar partidari que el programa d’Esport Blanc Escolar tingui “un finançament propi” per evitar aquestes complicacions. Figueras, per la seua part, va apuntar a la possibilitat de posar les sortides escolars a la neu en mans d’“un agent diferent” que tingui “més solvència econòmica”.

tracking