SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire ja rep gegants de l'aviació amb el seu primer Boeing 747

Per a manteniment, tot i que no es descarta que acabi sent desballestat || L’aeroport rep permisos de Foment i Aesa per poder rebre aquests avions

Imatge del Boeing 747-400 que va aterrar ahir al migdia a l’aeroport d’Alguaire.

Imatge del Boeing 747-400 que va aterrar ahir al migdia a l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire va rebre ahir al migdia el seu primer gegant de l’aviació. Es tracta d’un Boeing 747-400 de l’aerolínia espanyola Wamos Air, de 71 metres de llarg i amb capacitat per a un màxim de 524 passatgers. Pocs avions comercials hi ha més grans que el que va arribar ahir a Alguaire a les 15.40 hores, procedent de Madrid.

A Lleida es durà a terme el manteniment, encara que “a la llarga és possible que el propietari decideixi desballestar-lo”, segons va explicar el director de l’aeroport, Antoni Serra. Per rebre avions de les sèries Boeing 747-400 i Airbus 340, l’aeroport compta amb permisos del ministeri de Foment i de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa). En aquest sentit, la pista d’Alguaire, de 2.500 metres de llarg i 61 d’ample, permet que aterrin avions més grans que els inicialment previstos al construir l’aeroport, models “mitjans” com ara els Airbus 320 i els Boeing 737, amb una capacitat inferior als dos-cents passatgers i molt utilitzats per les aerolínies regionals, com a “mitjans”.

L’aeroport ja compta amb deu aeronaus aparcades en les quals es duen a terme tasques de reparació

Amb l’arribada d’aquest jumbo, sobrenom amb el qual es coneix aquesta sèrie dels Boeing, ja són deu els avions que es troben estacionats a l’aeroport, tant a la plataforma com a la pista d’Aeronpark. Entre aquests avions es troben diversos Boing 737 MAX de les companyies Icelandair i Norwegian. A Alguaire també es troba un altre avió de l’aerolínia portuguesa TAP Air, que està sent desballestat.

Val a recordar que la transformació de l’aeroport en una plataforma industrial ha comportat l’arribada de noves activitats com ara l’escola de pilots lituana BAA Training, que ha provocat que s’hagin disparat les operacions d’enlairament i aterratge.

tracking