SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

El TSJC ratifica la seua decisió de jutjar l'alcalde d'Agramunt per l'1-O

Desestima el recurs de la defensa de Bernat Solé i l’acusa de “desobediència”

La Fiscalia demana la inhabilitació durant 18 mesos i una multa.

La Fiscalia demana la inhabilitació durant 18 mesos i una multa.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar ahir mantenir la decisió de portar a judici l’alcalde d’Agramunt i diputat d’ERC al Parlament, Bernat Solé, per un suposat delicte de desobediència per haver “facilitat” la votació de l’1-O al seu municipi, “cedint locals públics i ocultant les urnes”. La sala civil i penal del TSJC va desestimar així el recurs presentat per la defensa de Solé. Aquest es va mostrar amb “la consciència ben tranquil·la” ja que “a d’altres els jutgen per prevaricació o malversació de fons públics, mentre que a mi en tot cas em jutjaran per ser al costat de la democràcia i d’un poble que volia expressar-se a través de les urnes”.

Amb referència a la desestimació del recurs, Solé va dir que “ratifica que el TSJC manté la judicialització d’un procés que no hauria d’haver sortit mai de la taula política”. Solé va afirmar que “el referèndum de l’1-O no és de cap alcalde ni de cap ajuntament, és del país, del poble i per tant, en el meu cas concret el dia 1 d’octubre del 2017 vaig estar al costat del poble com ho estic en condició d’alcalde en qualsevol moguda, manifestació, esdeveniment... amb una afluència massiva”.

“En tot cas em jutjaran per estar al costat d’un poble que volia expressar-se a les urnes”

En la interlocutòria, l’alt tribunal considera que hi ha “prou” indicis que “permeten afirmar” que Solé va desatendre la prohibició del Tribunal Constitucional (TC) del 7 de setembre del 2017 que suspenia el referèndum de l’1-O i advertia els alcaldes del deure d’impedir-ho. En aquest sentit, el text indica que Solé va participar en el referèndum de l’1-O així com en un acte al Casal Agramuntí a favor de la consulta. També destaca que l’escola Macià Companys, on es van dur a terme les votacions, és de titularitat municipal.

El 12 de novembre passat la Fiscalia va sol·licitar al TSJC jutjar Solé per un delicte de desobediència per la celebració del referèndum de l’1-O. El ministeri públic demana que se’l condemni a un any i mig d’inhabilitació per exercir càrrec públic i a una multa de 24.000 euros per delicte de desobediència.

tracking