SEGRE

ENERGIA GESTIÓ

Proposen a alcaldes de Lleida “municipalitzar” l'electricitat

Reunió amb una trentena d’edils del pla a Torrelameu

La trobada d’edils celebrada ahir a la tarda a Torrelameu.

La trobada d’edils celebrada ahir a la tarda a Torrelameu.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un projecte de cooperació entre municipis per impulsar les energies renovables va començar a prendre forma ahir a la tarda a Torrelameu. Una trentena d’alcaldes de les comarques del pla de Lleida van acudir a una reunió a Torrelameu en la qual van abordar diferents opcions per “municipalitzar” el subministrament d’electricitat.

Promoure parcs solars municipals participats pels veïns, crear empreses comercialitzadores d’energia en mans dels consistoris i fins i tot adquirir les línies de distribució de cada localitat, van ser algunes qüestions que van tractar a la sessió, a càrrec de Josep Subirana, edil d’ERC d’Avià (Barcelona).

Impulsar parcs solars participats pels veïns és una de les propostes sobre la taula

La gran majoria dels assistents eren militants o afins a la formació republicana. Subirana va instar a aprofitar el marc legal i econòmic favorable a les renovables per aconseguir energia neta, barata i sota gestió local.

Així mateix, va apuntar a la col·laboració entre municipis per compartir costos.

Aquesta proposta es formula quan alguns municipis recuperen la gestió pública de l’aigua. Quant a la llum, alguns mantenen antigues companyies elèctriques locals, sovint associades a salts hidroelèctrics, i d’altres les han liquidat.

tracking