SEGRE

ENSENYAMENT INICIATIVES

Reprenen l'esquí escolar al pagar el Govern el deute amb els Consells Esportius del Pirineu

Acorden avançar la totalitat de les subvencions per al programa en lloc del 80% actual || Les sortides es reprendran dilluns i reprogramaran les que es van cancel·lar amb la paralització temporal

Imatge d’arxiu d’una sessió d’esquí escolar a l’estació de Port del Comte, al Solsonès.

Imatge d’arxiu d’una sessió d’esquí escolar a l’estació de Port del Comte, al Solsonès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Consells Esportius del Pirineu lleidatà reprendran dilluns l’esquí escolar després que ahir la Generalitat fes efectiu el pagament dels ajuts pendents per a aquest programa que corresponen a les sortides del 2018. Mentrestant, les sessions que s’havien cancel·lat amb la paralització temporal pels impagaments de la Generalitat es reprogramaran. El Consell Català de l’Esport va formalitzar el pagament de les subvencions, una cosa que havia anunciat que faria, com a molt tard, el 24 de gener (vegeu SEGRE d’ahir).

Aquestes subvencions impliquen 26 dels 47 Consells Esportius catalans, ja que a banda del Esport Blanc Escolar també s’inclouen uns altres dos programes. Aquests òrgans rebran 425.962 euros, dels quals 113.939 corresponen als de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Jussà, Sobirà, Cerdanya, Berguedà i Ripollès, que són els que tenien pagaments pendents de l’esquí (Aran i Solsonès ja van cobrar la seua part de les subvencions). El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, va avançar que els pagaments pendents del 2019 s’abonaran en les properes setmanes, “a mesura que es presentin les justificacions corresponents i que aquestes se certifiquin correctament”.

Alt Urgell, Ribagorça, Jussà, Sobirà, Cerdanya, Ripollès i Berguedà rebran 113.939 euros d’ajuts pendents

Així mateix, el president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida, Joan Ubach, es va reunir amb el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig. Ubach va assegurar que van acordar que els ajuts per a l’Esport Blanc Escolar s’avançaran al 100% en lloc del 80% actual (l’altre 20% s’abona a posteriori, després de presentar les factures i les justificacions). També es va pactar crear un òrgan per informar sobre les subvencions del 2020. Ubach va apuntar que en la reunió van acordar revisar l’import assignat als Consells Esportius per a aquestes sessions d’esquí per a alumnes de tercer i quart de Primària de col·legis públics i concertats del Pirineu.

En aquest sentit, Figueras va apuntar que aquests organismes tenen estructures econòmiques “fràgils”. Per això, va apuntar la possibilitat que “la càrrega financera” de l’Esport Blanc Escolar la portin la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els consells comarcals, les diputacions o la Generalitat, encara que “sense perjudicar els Consells Esportius”.

Aquest any, un total de 2.688 estudiants de seixanta escoles del Pirineu català participaran en el programa d’esquí curricular, que va començar el curs 2013-2014.

tracking