SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

La Vall de Boí i Endesa instal·laran cinc carregadors per a cotxes elèctrics

A més del que s’ha estrenat a Barruera i per potenciar la mobilitat sostenible

Bruguera, amb un cotxe elèctric al carregador de Barruera.

Bruguera, amb un cotxe elèctric al carregador de Barruera.A.L.V.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Vall de Boí i Endesa preveuen desplegar cinc carregadors de cotxes elèctrics per potenciar la mobilitat sostenible al municipi. L’alcaldessa, Sònia Bruguera, va explicar ahir que es desplegaran a Boí, Erill la Vall, Taüll i el Pla de l’Ermita i que aquesta actuació es durà a terme amb la col·laboració de la companyia elèctrica.

Aquests punts de càrrega se sumaran al que Endesa ja ha instal·lat a Barruera, davant del consistori. S’ha posat en marxa aquest mes de gener i és compatible amb tots els cotxes amb motor elèctric. A més, en aquests punts es poden carregar dos vehicles alhora (vegeu SEGRE d’ahir).

En aquest sentit, Bruguera va apuntar que enguany es preveu instal·lar dos punts de càrrega més. El projecte respon a la voluntat de l’ajuntament d’impulsar un model més sostenible de la mobilitat a la localitat. Fonts municipals van assegurar que aquest és un servei que vol fomentar l’ús dels vehicles que consumeixen energia menys contaminant i sostenible, i facilitar que els turistes puguin utilitzar vehicles elèctrics mentre visiten aquest municipi de l’Alta Ribagorça. El pagament per la càrrega dels cotxes elèctrics als carregadors que s’instal·laran a la localitat es farà a través d’una aplicació per a telèfons mòbils.

Val a recordar que Endesa ja va instal·lar l’any passat un carregador per a vehicles elèctrics al Pont de Suert.

Cartells a les papereres per potenciar el reciclatge L’ajuntament de la Vall de Boí ha instal·lat cartells en papereres de tots els pobles del municipi per millorar el reciclatge. L’objectiu d’aquesta actuació és que els veïns no tirin residus com envasos, restes orgàniques i vidre en aquestes papereres, ja que aquests rebutjos es poden dipositar als contenidors de la recollida selectiva.

tracking