SEGRE

El programa d'Esport Blanc Escolar recupera la normalitat

Les estacions d'esquí nòrdic confien en l'arribada de més neu aquest gener per poder acabar la temporada "en condicions"

Diversos escolars practicant esquí nòrdic a l'estació d'Aransa, a Lles de Cerdanya.

El programa d'Esport Blanc Escolar recupera la normalitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa d'Esport Blanc Escolar s'ha reprès aquest dilluns amb normalitat a les pistes d'esquí que l'acullen, en la línia del que van anunciar divendres passat els Consells Esportius del Pirineu després d'obtenir el compromís del cobrament del 20% restant de les subvencions de 2018 i l'import pendent de l'any passat. Les activitats van destinades a 2.688 estudiants de 3r i 4t de primària de 60 centres educatius pirinencs i, en el cas dels alumnes de La Salle de la Seu d'Urgell, s'han pogut familiaritzar amb la modalitat de nòrdic a l'estació d'Aransa, a Lles de Cerdanya. Des de la mancomunitat que aplega aquest tipus de complexos confien en què es produeixin nevades en les pròximes setmanes per poder tancar la temporada "amb condicions".

Tot i que l'aturada de la setmana passada de les activitats del programa d'Esport Blanc Escolar no va afectar al calendari programat per a la pràctica de l'esquí de fons, ja que des d'un principi ja s'havia previst que es començaria aquest dilluns, la tècnica de la Mancomunitat de les Estacions d'Esquí Nòrdic, Imma Obiols, ha explicat que aquesta situació els havia fet "patir". En aquest sentit, ha ressaltat la seva importància tant per a l'alumnat dels centres educatius com pels complexos d'hivern, ja que aquest els suposa una garantia d'afluència de visitants entre setmana.

L'objectiu del programa és que els estudiants es familiaritzin amb el medi i amb el material necessari per a la pràctica de l'esquí i que, a més, siguin capaços de començar-se a moure amb autonomia, tal com ha explicat un dels monitors de l'Esport Blanc Escolar, Sergi Brau. També ha dit que en el cas del nòrdic, en ser una modalitat menys coneguda que l'alpí, cal incidir molt més en com han de desplaçar-se pels circuits.

Enguany, la xifra d'alumnes de 3r i 4t de primària que es beneficien d'aquestes activitats ha crescut en 285 persones, el que suposa gairebé 3.000 en total. Totes elles van a escoles públiques o concertades d'alguna de les nou comarques del Pirineu: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran. El programa va néixer el curs 2013-14, es duu a terme en horari lectiu i dins les activitats d'educació física i consta de vuit sessions: tres d'esquí alpí, tres de nòrdic i dos de surf de neu.

Pel que fa a les estacions d'esquí de fons, Obiols ha explicat que confien en l'arribada de noves nevades de cara a aquest mes de gener, ja que, ara per ara, només en tenen a partir de la cota 2.000. Això fa, segons ha afegit, que tant Aransa com a Lles estiguin a "ple rendiment" i que, en canvi, a Sant Joan de l'Erm i Tuixent-la Vansa calgui desplaçar-se a les parts més altes. Per aquest motiu, esperen es produeixin noves precipitacions en les pròximes setmanes per poder tancar la temporada "amb condicions", allargant-la almenys fins als mesos de febrer i març.

tracking