SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Un municipi de la Franja compra dos pistoles elèctriques Taser i forma la Policia Local per usar-les

L’ajuntament renova el parc mòbil del cos i incorporarà tres cotxes nous

Imatge d’arxiu dels Mossos mostrant l’ús de la Taser.

Imatge d’arxiu dels Mossos mostrant l’ús de la Taser.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Fraga tindrà en les properes setmanes dos pistoles elèctriques Taser. L’ajuntament de la capital del Baix Cinca ja ha comprat les pistoles Taser X2, armes no letals que s’utilitzen per immobilitzar mitjançant descàrregues elèctriques. Cada patrulla de la Policia Local disposarà d’un d’aquests dispositius. Hi ha dos patrulles per cada torn de vuit hores, de manera que les que es troben patrullant al carrer en tindran sempre una. Perquè els agents puguin utilitzar aquestes pistoles serà necessari que superin un curs de formació sobre com utilitzar-les. A més, les Taser hauran d’anar equipades amb càmeres per gravar l’actuació dels policies.

Aquestes són les mateixes pistoles que ja tenen altres cossos policials com els Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza i també la Policia Nacional. Serveixen per immobilitzar els sospitosos mitjançant descàrregues elèctriques que interrompen les instruccions que el cervell dóna al sistema nerviós i a la musculatura. Això té com a conseqüència que la persona queda paralitzada i perd l’equilibri. Així mateix, el consistori de Fraga renovarà la flota de vehicles de la Policia Local i incorporarà tres nous cotxes.

De la mateixa manera, el consistori fragatí ja ha ampliat l’oferta d’ocupació de l’any 2019 per sumar quatre places de Policia Local. L’anunci es va publicar el 27 de desembre al Butlletí Oficial de la Província d’Osca.

Així, el passat 2 de gener es va incorporar un nou agent a aquest cos de seguretat i s’espera que a mitjans d’aquest mes ho faci un altre, que ja ha superat el procés de selecció. La previsió és que aquest mateix any, la Policia Local de la capital del Baix Cinca compti amb un oficial en cap i vint agents en plantilla.

tracking