SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Les galeries del túnel de Tres Ponts, a punt a l'abril per obrir-lo aquest any

Dos talls diaris de deu minuts per noves voladures per a les sortides d’evacuació

Un dels talls que s’han dut a terme a la C-14.

Un dels talls que s’han dut a terme a la C-14.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Noves voladures per al túnel de Tres Ponts obliguen aquesta setmana a tallar el trànsit al tram de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost. La nova empresa encarregada d’excavar les galeries d’evacuació les haurà de finalitzar a l’abril, dins dels terminis previstos per poder inaugurar el nou pas subterrani a finals d’aquest any, d’acord amb les previsions de la Generalitat. Tot això, malgrat l’aturada de tres mesos que va suposar a finals de l’any passat la marxa de la firma subcontractada que va iniciar aquestes perforacions.

Els treballs amb explosius obliguen a fer dos talls de carretera, diaris, d’una durada de deu minuts cada un. És el temps just per efectuar la voladura i retirar les roques que puguin haver caigut sobre la calçada. El primer dels talls és al matí, entre les 10.30 i les 12.00; i un altre entre les 20.00 i mitjanit, entre els punts quilomètrics 163,4 i 164,6. El departament de Territori va informar que les tasques se centren aquests dies a obrir les dos sortides d’emergència de la boca sud i que, una vegada fetes, n’excavaran dos més a la boca nord. Les mateixes fonts van recalcar que la previsió és concloure a l’abril aquestes galeries d’emergències, annexes a la principal.

Quant a les obres del túnel de Tres Ponts, a molt pocs metres del nou, les tasques per ampliar, sostenir, revestir i impermeabilitzar l’estructura han finalitzat. Fonts de Territori van indicar que els operaris treballen en la construcció de les voreres i en les obres de drenatge, i que d’aquí a dos setmanes s’instal·larà la il·luminació per donar per finalitzada aquesta actuació. Tot això pretén garantir la seguretat en una zona que registra despreniments freqüents de roques sobre la C-14.

tracking